Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα: Χωρίς εκπροσώπηση η Χρυσή Αυγή στον Πειραιά – Αποχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα: Χωρίς εκπροσώπηση η Χρυσή Αυγή στον Πειραιά – Αποχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος

Δεν έχουν τέλος οι αποχωρήσεις από τη Χρυσή Αυγή, που φαίνεται ότι διέρχεται τη σημαντικότερη εσωτερική κρίση από την ίδρυσή της.

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα και τα ογκώδη αντιφασιστικά συλλαλητήρια, που αποτέλεσαν το έναυσμα για την δικαστική δίωξη της νεοναζιστικής οργάνωσης, οι αποχωρήσεις μελών και στελεχών διαδέχονται η μία την άλλη, τοπικές οργανώσεις συρρικνώνονται και κλείνουν τοπικά γραφεία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Jailgoldendawn.com, που επικαλείται τοπικό ενημερωτικό site του Πειραιά, η εγκληματική οργάνωση δεν εκπροσωπείται πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά καθώς ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κατσαφάδος ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

Σε σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κάνει λόγο για “υποδείξεις, εξαρτήσεις και κομματικές παρεμβάσεις”, για “παραβίαση των διαδικασιών” και για “μη τήρηση της δεοντολογίας και της ιεραρχίας”.

Η Ελληνική Αυγή, επωνυμία με την οποία συμμετέχει η Χρυσή Αυγή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επιβεβαίωσε την ανεξαρτητοποίησή του, κάνοντας λόγο για “αντιδεοντολογική συμπεριφορά” και “παραβίαση των αρχών της παράταξης”.

Πρόσφατα διαλύθηκε η Τοπική Οργάνωση Δράμας της νεοναζιστικής οργάνωσης ενώ έκλεισαν τα γραφεία στη Χαλκίδα. Εξάλλου, σε φιάσκο εξελίχθηκε η πρόθεση της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Καλλιθέα, μετά από αποτελεσματική κινητοποίηση εργατικών σωματείων, συλλογικοτήτων και φορέων της περιοχής. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter