Ο Τόμας Ουόκαπ προβάρει τα μπλε της Εθνικής Ελλάδας

Ο Τόμας Ουόκαπ προβάρει τα μπλε της Εθνικής Ελλάδας

Έτοιμη να δώσει ελληνικό διαβατήριο τον Τόμας Ουόκαπ είναι η ελληνική Πολιτεία, μετά από έγγραφο αίτημα του ίδιου του αθλητή, όπως και της Ομοσπονδίας μπάσκετ. Στη σχετική επιστολή, που διαβιβάστηκε από τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού δηλώνει ότι θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του και σκοπεύει να μείνει εδώ και μετά το τέλος της καριέρας του. Ο 30χρονος Ουόκαπ φοράει τα ερυθρόλευκα από το 2021 και πρόσφατα υπέγραψε τετραετή ανανέωση του συμβολαίου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που διασταυρώθηκαν και από κύκλους της Ομοσπονδίας μπάσκετ, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προτίθεται να κάνει θετική εισήγηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για κατ’ εξαίρεση τιμητική πολιτογράφηση του Ουόκαπ, ώστε να ακολουθήσει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα πριν τη διάλυση της Βουλής. Σε αυτή την περίπτωση, ο Τόμας Ουόκαπ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Μουντομπάσκετ, που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Ιαπωνία.

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του Τόμας Ουόκαπ προς την Ομοσπονδία μπάσκετ, η οποία διαβίβασε τον σχετικό φάκελο στην Ελληνική Κυβέρνηση:                                                  

«Αξιότιμε πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του ΔΣ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη επιθυμία μου να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, για όλους τους κατωτώερω αναφερόμενους λόγους.

Όπως καλά γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι στην Ελλάδα σε επαγγελματικό επίπεδο. Από την πρώτη στιγμή, που ήρθα στην Ελλάδα, πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον πολιτισμό και την εν γένει Ιστορία του φιλόξενου αυτού τόπου. Μάλιστα, το ενδιαφέρον μου για να μάθω την Ιστορία και την πολιτισμό της χώρας, με έχει οδηγήσει στο να διαβάζω συνεχώς και να μαθαίνω όλο και περισσότερα. Η διασύνδεση αυτή με βοήθησε να ενσωματωθώ πολύ γρήγορα στην κουλτούρα του έθνους, το οποί θεωρώ πλέον πατρίδα μου. Αναμφίβολα, η φιλοξενία των Ελλήνων καθώς και η καθημερινή επαφή με έχουν κάνει να αισθάνομαι όλο και περισσότερο μέρος της Ελλάδας.

Θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω, που αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μου, με οδηγούν αναπόφευκτα να ζητήσω από εσάς να με τιμήσετε με την υπέρτατη τιμή για έναν αθλητή, που στην προκειμένη περίπτωση είναι να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας. Θεωρώ από την πλευρά μου ότι θα τιμήσω το εθνόσημο και θα μπορέσω να βοηθήσω, ώστε η Εθνική Ελλάδας να κατακτήσω τους στόχους της. Θέλω επίσης, να ξεκαθαρίσω προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι εφόσον μου δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδας, θέτω τον εαυτόν μου στη διάθεση του εκάστοτε Ομοσπονδιακού προπονητή αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης γενικότερα για οποιαδήποτε αγωνιστική υποχρέωση. Είναι, δε, τόσο πηγαία η διάθεσή μου να προσφέρω, ώστε δεσμεύομαι ότι σε περίπτωση που αρνηθώ στο μέλλον να παρέχω τις υπηρεσίες μου, να αφαιρεθούν από την Ελληνική Κυβέρνηση τα δικαιώματα που απορρέουν από τη χορήγηση διαβατηρίου.

Καταλήγοντας, θέλω να επισημάνω ότι σκοπεύω να μείνω στην Ελλάδα πολλά χρόνια και να αποτελέσει η χώρα αυτή τον τόπο κατοικίας μου, ακόμα και μετά το τέλος της επαγγελματικής μου καριέρας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Thomas Walkup»
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter