Ο Τραμπ στέλνει το στρατό στη Μινεάπολη και απειλεί: «Όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί»

Ο Τραμπ στέλνει το στρατό στη Μινεάπολη και απειλεί: «Όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί»

Την Εθνική Φρουρά στέλνει στους δρόμους της Μινεάπολης ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιώντας πως αν οι ταραχές συνεχιστούν το λόγο θα έχουν τα όπλα.

Με ένα οργισμένο «τιτίβισμα», καθώς η Μινεάπολη φλέγεται ο Ντόναλντ Τραμπ τοποθετήθηκε σήμερα για τις ταραχές και τις πυρπολήσεις που συμβαίνουν για τρίτη νύχτα, από εξαγριωμένους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την ρατσιστική βία εναντίον των Αφροαμερικανών, με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Διαβάστε επίσης: Καζάνι που βράζει η Μινεάπολη μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ – Διαδηλωτές πυρπόλησαν το αστυνομικό τμήμα (Photos – Video)

«Δεν αντέχω να βλέπω να συμβαίνει αυτό σε μια μεγάλη Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος Ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, θα οργανωθεί και θα πάρει τον έλεγχο της πόλης ή θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά …..» τουίταρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο εξαγριωμένο πλήθος, ο Τραμπ τους χαρακτήρισε «εγκληματίες που ατιμάζουν την μνήμη του Φλόιντ», κάτι που δεν θα επιτρέψει να συμβεί.

Οπως ανακοίνωσε μάλιστα, επικοινώνησε με τον Κυβερνήτη της Μινεσότα, Tim Walz, και του δήλωσε ότι «ο στρατός είναι μαζί του, σε κάθε περίπτωση».

«Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!» κατέληξε ο Τραμπ.

Συνεχίζεται ο πόλεμος με το Twitter

Την ίδια ώρα, ο πόλεμος με το twitter συνεχίζεται αφού λίγο μετά τη δημοσίευσή του, το twitter έβγαλε και πάλι το ανάποδο ερωτηματικό στην ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου επισημαίνοντας πως το συγκεκριμένο tweet παραβιάζει τους κανόνες του μέσου αφού εγκωμιάζει τη βία. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter