Ο Τραμπ θα συναντήσει τον ακροδεξιό φίλο του Χαβιέ Μιλέι αλλά… δεν θα πάει στην ορκωμοσία

Ο Τραμπ θα συναντήσει τον ακροδεξιό φίλο του Χαβιέ Μιλέι αλλά… δεν θα πάει στην ορκωμοσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ πιθανότατα δεν θα είναι ανάμεσα στους ξένους προσκεκλημένους στην ορκωμοσία του ακροδεξιού νέου προέδρου της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι, στις 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Το γραφείο Τύπου του Μιλέι ανακοίνωσε την 23η Νοεμβρίου ότι ο Τραμπ θα πάει στο Μπουένος Άιρες για να δει τον νέο πρόεδρο, με τον οποίο έχει ιδεολογικές συγγένειες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν θα παραβρεθεί στην ορκωμοσία του.

Ωστόσο πηγή προσκείμενη στην εκστρατεία του θυελλώδους Ρεπουμπλικάνου, ο οποίος το τρέχον διάστημα διεκδικεί εκ νέου το χρίσμα για την προεδρία, σημείωσε πως το βαρύ πρόγραμμά του δεν αναμένεται να τού επιτρέψει να παραστεί.

«Δεν σχεδιάζεται κάτι αυτή τη στιγμή», είπε, προσθέτοντας πως «με τις εσωκομματικές ψηφοφορίες στην Άιοβα, στη Νιου Χάμσιρ και αλλού να πλησιάζουν στον ορίζοντα, θα ήταν δύσκολο βραχυπρόθεσμα» να ταξιδέψει στην Αργεντινή ο κ. Τραμπ.

Η πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων, αυτή στην πολιτεία Άιοβα, θα διεξαχθεί τη 15η Ιανουαρίου· αυτή στη Νιου Χάμσιρ θα ακολουθήσει την 23η Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης: Χαβιέ Μιλέι: Ακροδεξιά ρητορική και γραφικότητες σε στυλ… Τραμπ – Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής (Videos)

Ο ακροδεξιός Χαβιέρ Μιλέι, που κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με διαφορά 12 μονάδων αυτόν τον μήνα, παρομοιάστηκε επανειλημμένα με τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς έχει επίσης πολύ επιθετικό λόγο και παρόμοιες πολιτικές απόψεις. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τον συνεχάρη θερμά για τη νίκη του, δηλώνοντας βέβαιος πως θα «ξαναδώσει στην Αργεντινή το μεγαλείο της», φράση-σήμα κατατεθέν της δικής του εκστρατείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter