Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τσετσένος ηγέτης Καντίροφ στέλνει τoυς ανήλικους γιους του στο μέτωπο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τσετσένος ηγέτης Καντίροφ στέλνει τoυς ανήλικους γιους του στο μέτωπο

Μετά το κάλεσμά του για χρήση πυρηνικών όπλων, ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης της νότιας ρωσικής περιφέρειας της Τσετσενίας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα στείλει τρεις έφηβους γιους του να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ο σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και οι πολιτοφυλακές του, οι “καντίροφτσι”, έχουν κατηγορηθεί για πολυάριθμες κακοποιήσεις στην Τσετσενία, καθώς οι άνδρες του πολεμούν επίσης στο πλευρό του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Σε μια ανάρτηση στο Telegram, είπε ότι τα παιδιά του Αχμάτ, Έλι και Αντάμ, ηλικίας 16, 15 και 14 ετών αντίστοιχα, περνούν «εδώ και πολύ καιρό» στρατιωτική εκπαίδευση για να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν «διαφορετικά όπλα».

«Ήρθε η ώρα (για αυτούς) να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν σε μια πραγματική μάχη, μπορώ μόνο να χαιρετίσω την αποφασιστικότητά τους. Σύντομα θα πάνε στην πρώτη γραμμή και θα βρεθούν στις πιο δύσκολες περιοχές της γραμμής επαφής», είπε ο Καντίροφ.

Ο Τσετσένος ηγέτης έχει 14 παιδιά, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, αλλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αναμφίβολα έχει περισσότερα.

«Πάντα πίστευα ότι η κύρια αποστολή ενός πατέρα είναι να διδάξει στους γιους του την ευσέβεια και να τους μάθει να υπερασπίζονται την οικογένειά τους, τον λαό τους και την πατρίδα τους. Όποιος θέλει ειρήνη, προετοιμάζεται για πόλεμο!», έγραψε σήμερα.

Γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις του, ο Ραμζάν Καντίροφ κάλεσε το Σάββατο για χρήση «πυρηνικών όπλων μικρής ισχύος» στην Ουκρανία, ενώ ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει δυσκολίες και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Λιμάν στην κατεχόμενη ανατολική Ουκρανία.

«Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση πυρηνικών όπλων μικρής ισχύος», ανέφερε στο Telegram.

Επέκρινε επίσης τον Ρώσο στρατηγό που είναι υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις γύρω από την Λιμάν, τον Αλεξάντρ Λαπίν, κρίνοντας ότι δεν παρείχε «επικοινωνίες» και τα «απαραίτητα πυρομαχικά» στους στρατιώτες που ήταν επιφορτισμένοι με την άμυνα αυτής της πόλης στην ανατολική Ουκρανία.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο τόνισε σήμερα ότι η έκκληση του Καντίροφ για χρήση πυρηνικών όπλων χαμηλής ισχύος έγινε υπό συναισθηματική φόρτωση.

«Σε δύσκολες στιγμές, τα συναισθήματα θα πρέπει ωστόσο να αφήνονται στην άκρη από οποιαδήποτε αξιολόγηση (της κατάστασης). Προτιμούμε να κάνουμε μετρημένες και αντικειμενικές εκτιμήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ωστόσο, εξήρε «την ηρωική συμβολή» του Καντίροφ στην ένοπλη επίθεση στην Ουκρανία, όπου εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες Τσετσένοι έχουν σταλεί να πολεμήσουν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Κρεμλίνο εγείρει τον κίνδυνο χρήσης ατομικών όπλων στην Ουκρανία.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δημιούργησαν «προηγούμενο» χρησιμοποιώντας ατομικά όπλα κατά της Ιαπωνίας το 1945.

Πηγή: koutipandoras.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: «Κεραυνοί» Καντίροφ κατά αρνητών στράτευσης – «Δειλοί, προδότες, υπάνθρωποι»

Ρωσία: Ο Καντίροφ επικρίνει το Κρεμλίνο για λάθη στην Ουκρανία

Ουκρανία: «Εγκαταλείπει» ο τσετσένος Καντίροφ; – «Ερχεται η δική μου ώρα πριν με διώξουν» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter