Ο Τσιόδρας ασπίδα υπεράσπισης του Μητσοτάκη (Video)

Ο Τσιόδρας ασπίδα υπεράσπισης του Μητσοτάκη (Video)

Τι αξία μπορεί να έχει η επιστήμη και οι εισηγήσεις των επιστημόνων όταν η πολιτική ηγεσία βρίσκεται στο Μεσαίωνα;

Για μία ακόμη φορά ο νυν επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και πρώην Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για την Πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα (1 Φεβρουαρίου έως 26 Μαΐου 2020) προσπάθησε να καλύψει τον πρωθυπουργό και φίλο του, Κυριάκο Μητσοτάκη από τις ευθύνες για την τραγική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αφού μάσησε τα λόγια του λίγες ημέρες πριν με τη δήλωσή του για την μελέτη που φέρει το όνομά του και το όνομα του Θεόδωρου Λύτρα για τις τραγικές ελλείψεις και τη θνησιμότητα των διασωληνωμένων, προσπάθησε εκ νέου να μην πει τα αυτονόητα επικαλούμενος τον «επιστημονικό χαρακτήρα» της εκδήλωσης για την πανδημία που διοργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή.

Συγκεκριμένα φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την αυτονόητη ερώτηση δημοσιογράφου η οποία ζήτησε από τον καθηγητή να αναφέρει  το πρόσωπο που παρέδωσε την μελέτη του για την θνητότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Μια ερώτηση δηλαδή που έχουν στο στόμα τους όλοι οι Έλληνες -και η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να αποφύγει- προκάλεσε την ενόχληση του καθηγητή λοιμωξιολογίας ο οποίος μάλιστα την διέκοψε χαρακτηρίζοντάς την ως «μη επιστημονική».

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος ρώτησε: «Σε ποιον άνθρωπο συγκεκριμένα δόθηκε η μελέτη;» με τον Σωτήρη Τσιόδρα να την διακόπτει  πριν καν ολοκληρώσει.

«Σας παρακαλώ πολύ, εδώ είναι επιστημονικό φόρουμ», είπε ενοχλημένος ο καθηγητής. Η δημοσιογράφος έκανε ακόμα μία ερώτηση στο κ Τσιόδρα.

«Πώς αισθάνεται με όσα λέγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό;»

«Αυτή η ερώτηση δεν είναι επιστημονική η απάντηση μου δόθηκε την προηγούμενη Πέμπτη» απάντησε και πάλι ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Δηλαδή, όλα αυτά που μας έλεγε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή ενημέρωση ήταν όλα επιστημονικά. Να θυμίσουμε πως μας έλεγε ότι δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις στα Μέσα Μεταφοράς και ότι  οι επιβάτες πρέπει να αποφεύγουν το συνωστισμό!

Εξάλλου η θέση που κατέχει δεν είναι μονοδιάστατα επιστημονική αλλά είναι και πολιτική, ιδιαίτερα όταν χρίστηκε το 2020, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Όπως και να έχει η προσπάθεια του Σωτήρη Τσιόδρα να μην υπερασπιστεί μια επιστημονική μελέτη αλλά να προτιμήσει να γίνει ασπίδα προστασίας του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχει καμία σοβαρότητα και βέβαια είναι δύσκολο να θεωρηθεί πως συμβαδίζει με τον όρκο του Ιπποκράτη.

Ενδιαφέρον ωστόσο έχει και η αφωνία των υπολοίπων παρευρισκόμενων δημοσιογράφων που αντί να επιμείνουν και να υπερασπιστούν τη δημοσιογραφία… έδιναν συγχαρητήρια στον Σωτήρη Τσιόδρα.

Σημαδεμένη τράπουλα την λένε…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter