Ο Τζίμι Κάρτερ πήρε… Grammy στα 94 χρόνια του

Με Grammy βραβεύθηκε ο 39ος Πρόεδρος των ΗΠΑ: σε ηλικία 94, ο Τζίμι Κάρτερ πήρε το βραβείο για το ακουστικό βιβλίο του (audiobook) «Πίστη: Ένα Ταξίδι Για Όλους», και έγινε το τρίτο μεγαλύτερο σε ηλικία πρόσωπο που βραβεύεται από τον θεσμό.

To 1991, είχε βραβευθεί στα 95 του ο κωμικός Τζορτζ Μπερνς και το 2011, το βραβείο για το Καλύτερο Άλμπουμ Παραδοσιακού Μπλουζ είχε πάρει ο Πάιντοπ Πέρκινς, σε ηλικία 97 χρόνων.

Το βραβείο Best Spoken Word Album ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος το παίρνει για δεύτερη φορά, καθώς είχε βραβευθεί και το 2016 για το ακουστικό βιβλίο του «Γεμάτη Ζωή: Στοχασμοί, στα 90».

Ο Τζίμι Κάρτερ δεν είναι ο μόνος Πρόεδρος των ΗΠΑ με δύο Grammy στην κατοχή του: Ο Μπιλ Κλίντον πήρε Grammy το 2004 ως αφηγητής στο «Prokofiev: Peter and the Wolf/Beintus: Wolf Tracks» και την επόμενη χρονιά για το ακουστικό βιβλίο «Η Ζωή Μου». Δύο Grammy για το Best Spoken Word Album έχει πάρει και ο Μπαράκ Ομπάμα, το πρώτο, το 2006, για το ακουστικό βιβλίο «Όνειρα Απ’ Τον Πατέρα Μου» και το δεύτερο, το 2008, για το ακουστικό βιβλίο «Το Θράσος Της Ελπίδας».

Ετικέτες