Ο Βορίδης «αγχώνεται» για το «Κέντρο» και αποθεώνει τον Μητσοτάκη (Video)

Ο Βορίδης «αγχώνεται» για το «Κέντρο» και αποθεώνει τον Μητσοτάκη (Video)

Ιδεολογικοπολιτικές αναζητήσεις και σοβάντισμα της ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερης παράταξης έκανε ο Μάκης Βορίδης ο οποίος πρέπει να το παραδεχθούμε φόρεσε κομψό κουστούμι και άφησε το τσεκούρι μιλώντας στο Open και αποβλέποντας στο χώρο του Κέντρου.

Όπως φαίνεται οι δημοσκοπήσεις και η νέα πραγματικότητα έχουν χτυπήσει το καμπανάκι κινδύνου στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς οι ψηφοφόροι του «Κέντρου» απομακρύνονται από τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν ήταν τυχαίο που η ερώτηση προς τον Μάκη Βορίδη ήταν το πολιτικό «Κέντρο» και το φλερτ της Νέας Δημοκρατίας με αυτό. Η συζήτηση είχε ξεκινήσει στο Open με τον Νικήτα Κακλαμάνη για να θέσουν την ίδια ερώτηση στον Μάκη Βορίδη.

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και επειδή βέβαια τα βέλη έχουν πλήξει το image του επικεφαλής του Μαξίμου μας τον παρουσίασε «ευαίσθητο» και «ρεαλιστή».

Τώρα πόση ευαισθησία έχει ο πρωθυπουργός, δεν έχει σημασία. Όπως και δεν έχει σημασία αν αυτά που λέει ο Μάκης Βορίδης έχουν κάποια βάση αλήθειας:

«Ο πρωθυπουργός έχει πετύχει κάτι που είναι εξαιρετικό και δύσκολο, έχει καταφέρει να συνθέσει μέσα σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα αιτήματα και ευαισθησίες που προφανώς αφορούν τη Δεξιά (μεταναστευτικό, νόμος και τάξη, χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, οικονομική ελευθερία) αλλά ταυτόχρονα, ασκεί κοινωνικές πολιτικές και υποστηρίζει οικονομικά ασθενέστερες τάξεις», είπε προσπαθώντας να τοποθετήσει την πολιτική του κόμματός του προς το κέντρο.

Το ότι η ατζέντα είναι ακροδεξιά, το ξέρουμε και το παινεύεται και ο Βορίδης. Αλλά εδώ ο κ. Βορίδης προσπαθεί να φλερτάρει με το χώρο του Κέντρου μιλώντας για κοινωνικές πολιτικές και ασθενέστερες τάξεις. Το ότι ο Πρωθυπουργός κρατάει χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, μόνον εκείνος το λέει. Αν εννοεί στους πλούσιους, θα συμφωνήσουμε απολύτως. Για τους υπόλοιπους τίποτα δεν είναι φτηνό: Από το ρεύμα ως τα καύσιμα, από το ΦΠΑ ως την ακρίβεια. Να μην μιλήσουμε για τους μισθούς και τις συντάξεις φτώχειας, τα ενοίκια και τη διάλυση της μεσαίας τάξης. Να μην μιλήσουμε για τη φορολόγηση όλων πλην του μεγάλου κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την προσέγγισή του, το Κέντρο δεν μπορεί να προσδιοριστεί σήμερα ιδεολογικο-πολιτικά, εν αντιθέσει με τη δεκαετία του 1960, που βρισκόταν μεταξύ της Δεξιάς και της Αριστεράς, καθώς ήταν ταυτοχρόνως αντι-βασιλικό αλλά και αντι-κομμουνιστικό. «Σήμερα με την έννοια “Κέντρο” περιγράφουμε μετακινούμενους ψηφοφόρους μεταξύ των δύο ισχυρών κυβερνητικών προτάσεων», λέει ο Μάκης Βορίδης γνωρίζοντας πως το Κέντρο δίνει τις κυβερνητικές πλειοψηφίες.

Που να βρεις «Κέντρο» και κάποιο Γεώργιο Μαύρο κύριε Βορίδη όταν έχεις διαλύσει όλο τον κοινωνικό ιστό της χώρας με μισθούς φτώχειας και φορολογία; Όταν έχεις διαλύσει το πρώην κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το Predator και όχι μόνον; Αλλά εδώ θα το παραδεχθούμε πως το πρώην «Κέντρο», ένα μέρος του οποίου πήγε στο ΠΑΣΟΚ,  διαλύθηκε στην μετά-Ανδρέα εποχή με τι διαπλοκή, τη διαφθορά και κυρίως τη στήριξη των μνημονίων. Δηλαδή με την μετακίνηση των κεντρώων κομμάτων προς τη Δεξιά ρητορική και πρακτική.

Αλλά ο κ. Βορίδης προχωρά και σε ένα make-up του Κυριάκου Μητσοτάκη δηλώνοντας και την πίστη του:

«Ο πρωθυπουργός είναι ένας ρεαλιστής πολιτικός, δεν είναι ότι δεν έχει αξιακές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις», αλλά το βασικό που τον χαρακτηρίζει είναι «ο πραγματισμός να λύσει τα προβλήματα – και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του».

Το φλέρτ με το χώρο του «Κέντρου»

Η Δεξιά κυβερνά, αλλά υπάρχει προφανώς μια σύνθεση ευαισθησιών, διευκρίνισε ο Μάκης Βορίδης, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι για τους ψηφοφόρους τους Κέντρου δεν αρκεί πια να πει κανείς ότι είναι σοσιαλδημοκράτης.

Και το τελευταίο σωστό! Δεν αρκεί να δηλώνεις τι είσαι αλλά το να είσαι. Για το προβλήματα, αυτό που βλέπουμε είναι να δημιουργεί προβλήματα και όσο για τις επιτυχίες, ίσως μόνον για την τσέπη των ολίγων.

Όσο για τις ευαισθησίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μας καλύπτει αυτό που λέει για ρεαλισμό.

Γιατί «ρεαλισμός» για τον κ. Μητσοτάκη είναι η ταξική διαμόρφωση και ο πλουτισμός των ήδη εχόντων…

Εξάλλου όπως το ‘χει πει και παλιά στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση. Όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα…»

Ε, για τα ατομικά δικαιώματα, του εαυτού του, της οικογένειας και των πλουσίων παλεύει ο κ. Μητσοτάκης και ποτέ δεν το έκρυψε!

Διαβάστε επίσης:

Εικονική πραγματικότητα Σκρέκα για την ακρίβεια – Είδε τις τιμές στα σούπερ μάρκετ να μειώνονται

Euobserver: Ο Μητσοτάκης μεταξύ των «σκληρών» Ευρωπαίων που θέλει να νομιμοποιήσει την παρακολούθηση δημοσιογράφων

Κασσελάκης: Ο κ. Ανδρουλάκης να κάνει μήνυση στον κ. Μητσοτάκη και στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter