Ο Χειμάρας αποχώρησε άρον άρον από την εταιρεία που έπαιρνε δουλειές από το Δημόσιο μετά το τηλεφώνημα του Documento

Ο Χειμάρας αποχώρησε άρον άρον από την εταιρεία που έπαιρνε δουλειές από το Δημόσιο μετά το τηλεφώνημα του Documento

Άρον άρον αποχώρησε από την εταιρεία που έπαιρνε δουλειές μερικών χιλιάδων ευρώ από το Δημόσιο ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Θεμιστοκλής Χειμάρας, μετά από τηλεφώνημα του Documento την περασμένη βδομάδα που τον ενημέρωνε για την επερχόμενη αποκάλυψη της εφημερίδας για την παρανομία που διέπραττε. Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, και αποδεικνύουν ότι ο βουλευτής Χειμάρας μεταβίβασε το ποσοστό που κατείχε λίγες ώρες μετά το τηλεφώνημα και μία μέρα πριν κυκλοφορήσει το Documento. Κάτι που όχι μόνο αποτελεί παραδοχή της παρανομίας που είχε διαπράξει ο βουλευτής της ΝΔ, καθώς η δραστηριότητά του, αντιβαίνει καταφανώς το άρθρο 57 του Συντάγματος για το ασυμβίβαστο, αλλά παράλληλα εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο θα κινηθούν οι διαδικασίες διαγραφής του βουλευτή, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Διαβάστε επίσης: Θα παραμείνει βουλευτής ο Χειμάρας μετά τις αποκαλύψεις του Documento;

Πιο αναλυτικά ο συντάκτης του Documento, Μηνάς Κωνσταντίνου επικοινώνησε με το βουλευτή της ΝΔ, Θεμ. Χειμάρα την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου του 2022. Τη μέρα δηλαδή που το φύλο της εφημερίδας επρόκειτο να σταλεί στο τυπογραφείο για την έκδοση του Σαββάτου. Ο δημοσιογράφος έθεσε ερωτήματα στο βουλευτή της ΝΔ σχετικά με την εταιρεία Θέμης Χειμάρας και Σία ΕΕ και διακριτικό τίτλο NeXtshop, στη Λαμία η οποία σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento, φέρεται να είχε πάρει δουλειές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το Δημόσιο. Μάλιστα ο βουλευτής απέστειλε στο Documento απαντητική επιστολή η οποία και δημοσιεύτηκε στο φύλο της Πρωτοχρονιάς.

Λίγες ώρες μετά το τηλεφώνημα και συγκεκριμένα στις 30 Δεκεμβρίου του 2022,, ο βουλευτής Χειμάρας έσπευσε πανικόβλητος να μεταβιβάσει το ποσοστό που κατείχε στην NeXtshop. Ειδικότερα, ο βουλευτής Χειμάρας και ο Δημήτριος Τσάμης υπέγραψαν ιδιωτικό συμφωνητικό με τους Δημήτριο Ράικο και Κωνσταντίνα Ρηγάκη. Σύμφωνα με αυτό οι Θεµιστοκλής Χειµάρας και ∆ηµήτριος Τσάµης «προχωρούν σε µείωση του κεφαλαίου» που είχαν στην επιχείρηση κατά 105.000 ευρώ από τα 165.000 που ήταν συνολικά. Από αυτά το 99% δηλαδή 103.590 ευρώ αντιστοιχούν στο ποσό που εισέπραξε από ταμείο της εταιρείας ο Χειμάρας και το 1%, δηλαδή 1.050 ευρώ. στο ποσοστό που εισέπραξε ο κ. Τσάμης. Επομένως το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 65.000.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για Χειμάρα: Σαφείς απαντήσεις και όχι γελοίες δικαιολογίες από Μητσοτάκη για τον «νέο Πάτση»

Επίσης οι Θεμιστοκλής Χειμάρας και Δημήτρης Τσάμης «αποχωρούν από την εταιρεία» και µεταβιβάζουν την ατοµική τους εταιρική µερίδα επί του εναποµείναντος κεφαλαίου των 60.000 ευρώ, στους Δημήτριο Ράικο και Κωνσταντίνα Ρηγάκη», όπως επισημαίνεται στα σχετικά έγγραφα που δημοσιεύει το documentonews.gr. Ο Δημήτρης Ράικος γίνεται κάτοχος του ποσοστού 99% που κατείχε ο Θεμ. Χειμάρας, ενώ η Κωνσταντίνα Ρηγάκη του 1% που κατείχε ο Δημήτρης Τσάμης. Το ιδιωτικό συμφωνητικό αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ, μόλις σήμερα 3 Ιανουαρίου του 2023. Mε απλά λόγια ο βουλευτής της ΝΔ, επιβεβαιώνει με την αποχώρησή του τις παρανομίες που αποκάλυψε το Documento τις οποίες είχε αποδώσει σε «σφάλμα των συνεργατών του».

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται και ψιθυρίζεται στην τοπική κοινωνία της Λαμίας και όχι μόνο, είναι κατά πόσο η μεταβίβαση αυτή είναι πραγματική. Δηλαδή εάν πράγματι ο Θέμης Χειμάρας πούλησε το ποσοστό που κατείχε στην εταιρεία ή πρόκειται για εικονική μεταβίβαση.

Η ΑΜΚ και η αποκάλυψη Πολάκη

Από τα ίδια έγγραφα που αναρτήθηκαν σήμερα στο ΓΕΜΗ, προκύπτει όμως και κάτι ακόμη. Τον Ιούνιο του 2020 ο Θεμιστοκλής Χειμάρας συμμετείχε με 49.500 σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία NeXtshop, με το συνολικό κεφάλαιο της εταιρείας να ανέρχεται σε 165.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 163.350 ευρώ τα είχε εισφέρει ο βουλευτής Χειμάρας. Ωστόσο όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, το ποσό που έδωσε ο Χειμάρας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή, τα 49.500 ευρώ δεν δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες που υπέβαλε για το έτος 2020.

«Γιατί δεν δήλωσε αυτά τα χρήματα; Ποια ήταν η πηγή προέλευσης τους; Δεδομένου ότι δεν δικαιολογούνται από τις τραπεζικές καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου του, από ποια “αδιευκρίνιστη” πηγή προήλθαν;;;;» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι στιγμής παραμένει έκθετη τόσο η ΝΔ όσο και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που παρά την εξόφθαλμη παρανομία του βουλευτή του εξακολουθεί να τον διατηρεί στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Η απάντηση Χειμάρα

Για το θέμα εξέδωσε νέα ανακοίνωση ο βουλευτής Χειμάρας μετά και τη σημερινή ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα ο Χειμάρας παραδέχεται ότι αποχώρησε από την εταιρεία και μεταβίβασε το ποσοστό του σε συνεργάτες του, ενώ απαντά και στις αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη:

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωσή του:

Σε συνέχεια της αρχικής δήλωσής μου, με την οποία αναφερόμουν σε ενέργειές για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου, ενημερώνω ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και αποχώρησα από την εταιρεία.

Τα εταιρικά μου μερίδια μεταβιβάστηκαν στους εργαζόμενους-συνεργάτες μου, που έχουν συνδέσει την δική τους ζωή, με την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας, τα τελευταία 16 χρόνια.

Σε σχέση δε, με τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, σας γνωρίζω τα εξής:

Σχετικά με την «πηγή προέλευσης» του ποσού των 49.500€, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ το 2020, είναι προφανές ότι τα δηλωθέντα από εμένα εισοδήματα, το υπερκαλύπτουν.

Αναφορικά με την συμμετοχή μου στην εταιρεία SMARTS IKE, όφειλαν να γνωρίζουν ότι είχα αποχωρήσει από αυτή, πριν την εκλογή μου στο Βουλευτικό αξίωμα.

Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020.

Επίσης όφειλαν να γνωρίζουν, ότι δεν απαιτείται η κατάθεση του ποσού αυτού στον λογαριασμό μου, αφού δεν πρόκειται για αύξηση ή μείωση του εταιρικού κεφαλαίου της επιχείρησης, αλλά για μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων που μπορεί να γίνει νόμιμα με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τέλος, όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν.

Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό.

Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του.

Διαβάστε επίσης: Νέες «βόμβες» Πολάκη για Χειμάρα: «Ήξερε ότι παρανομεί, αλλά συνέχισε στα μουλωχτά το πλιάτσικο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter