Ο Χρυσοχοΐδης μετέφρασε ως… εφαρμογή του νόμου το όργιο καταστολής στο κέντρο της Αθήνας

Ο Χρυσοχοΐδης μετέφρασε ως… εφαρμογή του νόμου το όργιο καταστολής στο κέντρο της Αθήνας

Κανένα «όργιο αστυνομικής βίας» δεν έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας μάλιστα ότι στο κέντρο της Αθήνας… εφαρμόστηκε ο νόμος.

Tι κι αν τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί και δημοσιευθεί εκατοντάδες οπτικά και ακουστικά ντοκουμέντα σχετικά με το όργιο αστυνομικής καταστολής που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας από τους «πραιτωριανούς» του Χρυσοχοΐδη;

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση καλύπτοντας ουσιαστικά την αστυνομία και τις πράξεις της  σημειώνοντας μάλιστα με θράσος ότι δεν υπήρξε «όργιο αστυνομικής βίας», αλλά εφαρμογή του νόμου που «ισχύει για όλους τους πολίτες», ενημερώνοντας παράλληλα ότι χρησιμοποιήθηκαν «μέτρα και μεθ΄δουος διάλυσης με κλιμάκωση, με τελευταία, αλλά αναγκαία, τη ρίψη χημικών».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα και θα δοθούν στη δημοσιότητα»…

Διαβάστε επίσης: Άγρια καταστολή από την αστυνομία σε Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο και Πάτρα – Στην Κρήτη έπαιρναν κόσμο… σηκωτό! (Photos – Video)

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Στις σημερινές δραματικές συνθήκες πανδημίας, ζητήθηκε από την Κυβέρνηση ο εορτασμός να γίνει χωρίς πορεία, με την κατάθεση στεφάνων. Η Αστυνομία απαγόρευσε τις συναθροίσεις με περισσότερα από 4 άτομα.

Σήμερα το πρωί στο πάρκο Ελευθερίας τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ έκαναν εκδηλώσεις και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του ΕΑΤ ΕΣΑ, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παραβιάζοντας την απαγόρευση.

Το ΚΚΕ συγκέντρωσε και 200 περίπου άτομα εμπρός από το σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής για να κατευθυνθεί προς την αμερικάνικη Πρεσβεία. Η Αστυνομία δεν το επέτρεψε. Τα άτομα προσήλθαν χρησιμοποιώντας παραπλανητικά sms. Η Αστυνομία ανέφερε στους διοργανωτές ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και ζήτησε τη διάλυσή της. Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει σε λίγα λεπτά, γι’ αυτό δεν επενέβη εξαντλώντας κάθε όριο ανοχής.

Αργότερα στο κέντρο της Αθήνας, εντελώς απρόκλητα το ΚΚΕ συγκέντρωσε περίπου 1.500 άτομα στα Προπύλαια και προσπάθησε να κάνει πορεία. Η Αστυνομία ζήτησε επανειλημμένα την αποχώρηση. Με διάφορα προσχήματα για παρουσία εισαγγελέα – που ήταν ήδη ενήμερος – και διαμαρτυρίες για «σκισμένα πουκάμισα» οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν.

Η Αστυνομία χωρίς κανένα «όργιο αστυνομικής βίας», αλλά εφαρμόζοντας το νόμο που ισχύει για όλους τους πολίτες, χρησιμοποίησε μέτρα και μεθόδους διάλυσης με κλιμάκωση. Με τελευταία, αλλά αναγκαία, τη ρίψη χημικών.

Τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα και θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν και επανασυγκεντρώθηκαν.

Έγιναν προσαγωγές και ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Η σημερινή μέρα δεν είναι ένα παιχνίδι για να ξεπεράσουμε την απαγόρευση. Ο κορωνοϊός δεν αφήνει τέτοια περιθώρια, παρά μόνο σε ασυνείδητους. Όσοι αδιαφορούν με τις πράξεις τους για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά και περιφρόνηση γι αυτούς που δίνουν μάχη για τη ζωή στα νοσοκομεία.

Το πρωί η Αστυνομία σε ελέγχους βρήκε κράνη, κοντάρια, μάσκες. Αυτοί που τα κατείχαν, θα έπρεπε να είναι οι μοναδικοί παραβάτες σήμερα.

Η Αστυνομία θα συνεχίσει ολόκληρη τη μέρα, όπως
και κάθε μέρα, να προστατεύει τη δημόσια υγεία και να εφαρμόζει το νόμο. Με τη
μέγιστη δυνατή ανοχή. Αλλά και με μια μεγάλη κόκκινη γραμμή. Τη νομιμότητα και
την δημόσια υγεία. Στη συνέχεια το λόγο έχει η δικαιοσύνη και η κρίση των
πολιτών.

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter