Ο Χρυσοχοΐδης «τα μάσησε» από την Πάτρα για το αν ο κορονοϊός «μεταδίδεται έξω» ή όχι

Ο Χρυσοχοΐδης «τα μάσησε» από την Πάτρα για το αν ο κορονοϊός «μεταδίδεται έξω» ή όχι

«Η Πάτρα θα τιμήσει φέτος τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα με την ίδια ευλάβεια, αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι, χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση στα μέτρα, σύμπνοια και αλληλεγγύη. Όχι 99,9% αλλά 100%. Γιατί και ένας και δύο και οι λίγοι μπορούν να μολύνουν τους πολλούς και να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμούς που δεν αντέχουν.»

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας , Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, οι δήμαρχοι του νομού, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ελέγξει την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού, ενόψει της εορτής του πολιούχου, μεθαύριο Δευτέρα.

Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε, «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει προσέλευση πιστών αυτές τις μέρες στο ναό του Αγίου Ανδρέα και θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποτραπεί αυτό», υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα διαπραγματευτούμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή, διότι θα ήμασταν ανεύθυνοι αν γινόταν αυτό.»

Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι «είμαι εδώ σήμερα στην Πάτρα, γιατί πρέπει να είμαστε εδώ, αφού η Αχαΐα, όπως και οι όμοροι νομοί, έχουν μία ανησυχητική αύξηση, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί», προσθέτοντας ότι «αυτή την κατάσταση την αντιμετωπίζουμε από το ΕΣΥ, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, την πολιτική προστασία και την αστυνομία.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τα όσα δήλωσε περί μετάδοσης του κορονοϊού σε εξωτερικούς χώρους, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε… «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα»…

Είπε συγκεκριμένα: «Εδώ δίνουμε μάχη και νομίζω πως είναι κοινή μάχη, είμαστε στα χαρακώματα χωρίς παντιέρες και χρώματα. Όποιος ακούσει ολόκληρη τη φράση καταλαβαίνει τι είπα. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν τον κορονοϊό, αλλά τις μικρές ανθρώπινες αδυναμίες μας. Πάμε παρακάτω».

Εμμέσως πλην σαφώς έβγαλε… καθαρή την Εκκλησία αλλά και την κυβέρνηση και τις όποιες ευθύνες του υπουργείου του, για τα όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν κατά τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στις 26/10 στη Θεσσαλονίκη:: «Δεν είναι ορθή η ερμηνεία, πως ό,τι έγινε στην Θεσσαλονίκη, έγινε στις 26 Οκτωβρίου. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί και θέλουν πολύ σοβαρή ανάλυση. Ας μην κάνουμε επιδερμικές αναλύσεις και δίνουμε λαθεμένες απαντήσεις.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter