O υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας «έκοψε» δημοσιογράφο του Reuters (Video)

O υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας «έκοψε» δημοσιογράφο του Reuters (Video)

Υπενθύμιση της μεσαιωνικής αντίληψης που διακατέχει την πολιτική ηγεσία του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί το γεγονός της συμπεριφοράς του υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, ετεροθαλούς αδελφό του πρίγκιπα-διαδόχου και πρωθυπουργού Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος αρνήθηκε σε δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters να του υποβάλει ερωτήσεις.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος ξεκίνησε να μιλάει, αλλά ο υπουργός Ενέργειας τον διέκοψε, λέγοντάς του ότι δεν κάνει σωστά το ρεπορτάζ και πως δεν μπορεί να δεχθεί τα ερωτήματά του.

Δημοσιογράφος: «Σας ευχαριστώ πολύ υπουργέ. Άλεξ Λόουλερ από το πρακτορείο Reuters. Έχω δύο ερωτήσεις. Η πρώτη είναι…».

Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν: «Όχι, όχι, όχι, Άλεξ. Πρέπει να σου πω κάτι. Το κάνατε λάθος μια φορά, το κάνατε δυο και θα το κάνετε ξανά. Το Reuters δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Είπατε ότι η Ρωσία κάνει εκείνο και το άλλο, αλλά στην πραγματικότητα, τη μέρα που βγάλατε αυτήν την ιστορία κανείς από τη Ρωσία δεν μου μίλησε ούτε μίλησα εγώ με κάποιον από τη Ρωσία.

Μετά επαναλάβατε το ίδιο με ακόμη μια απαίσια ιστορία, ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία μίλησαν κ.λπ. Και ξόδεψα 25 λεπτά μιλώντας σε ένα μέλος της ομάδας σας, εξηγώντας γιατί η Σαουδική Αραβία δεν στοχεύει τις τιμές. Και πήγαν χαμένα. Λειτούργησα με σεβασμό απέναντι στο πρακτορείο σας, αλλά επιλέξατε να φερθείτε κατ’ αυτόν τον τρόπο στη Σαουδική Αραβία. Κάντε ερωτήσεις σε όποιον άλλον θέλετε, μα όχι σ’ εμένα».

Η συμπεριφορά του σαουδάραβα αξιωματούχου εκτιμάται πως ήρθε εν είδει αντιποίνων μετά τα δημοσιεύματα του Reuters, που έκαναν λόγο για συμφωνία Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας σε ανώτατη τιμή στο αργό πετρέλαιο.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Νέος πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας διορίστηκε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ξετσίπωτος Πρίγκιψ

Στη Γαλλία βρίσκεται για το ενεργειακό ο Σαουδάραβας πρίγκιψ μετά το… κόκκινο χαλί Μητσοτάκη στην Αθήνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter