Ο Ζελένσκι πιέζει μέσω… Fox News για νέο πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι πιέζει μέσω… Fox News για νέο πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ

Παροτρύνσεις Ζελένσκι στο αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση επιπρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα του έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του Ουκρανού προέδρου στο Fox News. Την ίδια ώρα, οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων αρνούνται να εγκρίνουν τη χρηματοδότηση που θέλει ο Λευκός Οίκος.

«Θα επιζήσουμε στην Ουκρανία χωρίς την υποστήριξη του Κογκρέσου; Ασφαλώς. Αλλά όχι όλοι», τόνισε ο Ζελένσκι αναφερόμενος ειδικά στις απώλειες μεταξύ των αμάχων από την έναρξη του πολέμου. Το τίμημα της βοήθειας στο Κίεβο σήμερα είναι πολύ κατώτερο αυτού που θα είχε αύριο η σύγκρουση με τις δυνάμεις της Ρωσίας, συμπλήρωσε.

Ο βασικός υποστηρικτής της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ, έχουν διαθέσει στρατιωτική βοήθεια δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως οι κρουνοί έχουν κλείσει, ενώ σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις πυρομαχικών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές είναι κάθετα αντίθετος στην περαιτέρω χορήγηση βοήθειας προς την Ουκρανία.  Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, που διεξάγει επίσης εκστρατεία για την επανεκλογή του, ερίζει πως αν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει τη βοήθεια θα πρόκειται «για δώρο» των Ρεπουμπλικάνων «στον Πούτιν».

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπάιντεν συνάντησε τη χήρα και την κόρη του Ναβάλνι

Ουκρανία: Διεθνής σύνοδος για την υποστήριξη της τη Δευτέρα στο Παρίσι

Ζαχάροβα: «Επικίνδυνη η άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter