Θα επικυρώσει ή όχι ο Κώστας Καραμανλής junior το «πάγωμα» στις αυξήσεις των διοδίων της Αττικής Οδού;

Θα επικυρώσει ή όχι ο Κώστας Καραμανλής junior το «πάγωμα» στις αυξήσεις των διοδίων της Αττικής Οδού;

Ο, με κληρονομικό δικαίωμα, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Κώστας Καραμανλής junior, με το καλημέρα έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση. Εάν θα συγκρουστεί για την αύξηση της τιμής των διοδίων με τους εργολάβους της Αττικής Οδού.

Και η πρόκληση είναι άμεση αφού θα πρέπει εντός 40 ημερών είτε να επικυρώσει η Βουλή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση «πάγωσε» τις αυξήσεις είτε να κάνει το θέμα γαργάρα και οι αυξήσεις να μπουν πανηγυρικά.

Ως αντιπολίτευση και αρμόδιος τομεάρχης ο νέος υπουργός είχε κάνει μια σκληρή δήλωση λέγοντας ότι οι αυξήσεις είναι «μονομερής ενέργεια» και επισημαίνοντας ότι ο χρόνος που επελέγη από την εταιρεία ήταν μέσο πίεσης για την επόμενη κυβέρνηση. Τώρα, όμως, που η ΝΔ ανέλαβε τα ηνία αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Ιουνίου εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ είχε ανακοινώσει, χωρίς για πρώτη φορά να ενημερωθεί η τότε κυβέρνηση, την αύξηση του αντιτίμου των διοδίων από 1η Ιουλίου στα 3 ευρώ.

Στις 27 Ιουνίου η κυβέρνηση Τσίπρα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «πάγωσε» τις αυξήσεις. Η ΠΝΠ παύει, όμως, να ισχύει εάν δεν εισαχθεί στη Βουλή για κύρωση εντός 40 ημερών από την έκδοσή της και κυρωθεί από τη Βουλή εντός 3 μηνών.

Διαβάστε ακόμα: Επί 71 χρόνια οι Καραμανλήδες έχουν πιάσει αγκαζέ το υπουργείο Δημοσίων Έργων

Διαβάστε ακόμα: Υπέρ της αύξησης της τιμής των διοδίων από την Αττική Οδό η ΝΔ; – Τι είπε ο Καιρίδης (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter