ΟΑΣΑ: Προσοχή με απάτη στα Social Media – Δεν προσφέρουν ετήσια κάρτα με 2 ευρώ

ΟΑΣΑ: Προσοχή με απάτη στα Social Media – Δεν προσφέρουν ετήσια κάρτα με 2 ευρώ

Ακόμη ένα περιστατικό απάτης έγινε γνωστό, μέσα από την επίσημη σελίδα του ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα, εφιστά την προσοχή του επιβατικού κοινού για απόπειρα εξαπάτησης στα Social Media με την παράνομη χρήση της επωνυμίας του Οργανισμού.

Ειδικότερα, πλαστή σελίδα με το λογότυπο του ΟΑΣΑ, παροτρύνει ανυποψίαστους πολίτες να κάνουν αίτηση, προκειμένου να αποκτήσουν μια ATH.ENA card διάρκειας 12 μηνών, έναντι δύο ευρώ.

Μάλιστα, ο Οργανισμός έχει ήδη προχωρήσει στην ενημέρωση των αρμοδίων αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι σε ένα ακόμη περιστατικό εξαπάτησης, επιτήδειοι επιχειρούν να ξεγελάσουν ανυποψίαστους πολίτες στέλνοντας παραπλανητικά SMS εξ’ ονόματος των ΕΛΤΑ. Στα μηνύματα που αποστέλλονται, καλούν τους παραλήπτες να πατήσουν σε έναν σύνδεσμο ούτως ώστε να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να «διορθώσουν» τη διεύθυνση παράδοσης του προϊόντος.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή: Μεγάλη απάτη με SMS δήθεν από τα ΕΛΤΑ – Τι να προσέξετε

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ώρες εμφανίζεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Facebook, πλαστή σελίδα με το λογότυπο του ΟΑΣΑ, που παροτρύνει ανυποψίαστους πολίτες να κάνουν αίτηση, προκειμένου να αποκτήσουν μια ATH.ENA card διάρκειας 12 μηνών, έναντι δύο ευρώ.

Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook, ουδεμία σχέση έχει με τον Οργανισμό. Αποτελεί απόπειρα εξαπάτησης του επιβατικού κοινού και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων.

Ο Οργανισμός έχει ήδη προχωρήσει στην ενημέρωση των αρμοδίων αρχών».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter