Θεοδωράκης σε Δανέλλη: Το λάθος που κάνεις είναι χειρότερο από έγκλημα (Video)

Θεοδωράκης σε Δανέλλη: Το λάθος που κάνεις είναι χειρότερο από έγκλημα (Video)

«Κύριε Δανέλλη αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος. Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, μπορεί να υπάρχει ένστικτο, μπορεί να υπάρχει απερισκεψία. Στο λάθος όμως, υπάρχει σκέψη, μελέτη και υπολογισμός», ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Στ. Θεοδωράκης.

Με μία ψύχραιμη και συναισθηματικά φορτισμένη τοποθέτηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης στηλίτευσε την πρόθεση του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γεγονός που οδήγησε και στη διαγραφή του από την Κ.Ο.

Δείτε επίσης: Δανέλλης: Σε αυτό το ταυτοτικό και συνειδησιακό ζήτημα μου είναι αδύνατον να κάνω διαφορετικά

Ξεκαθάρισε ότι ο πρώην βουλευτής του κόμματός του δεν έχει εξαγοραστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε λεφτά, ούτε καρέκλα παζάρεψε», λέγοντας μάλιστα ότι «είναι σίγουρος για αυτό».

Απέδωσε την επιλογή του Σπ. Δανέλλη σε «έξαρση εγωισμού», καθώς -σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού- ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής τις τελευταίες μέρες έβαζε πάνω απ’ όλα το δικό του θέλω, το οποίο «ήταν ανώτερο από τις εκτιμήσεις και τις ιδέες όλων των άλλων». Μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης διερωτήθηκε αν ο κ. Δανέλλης ρώτησε τους εθελοντές που μετέχουν στα όργανα και συνέδρια του κόμματος.

Ούτε κουβέντα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής τις διαρροές που γίνονται από στελέχη του κόμματός του αναφορικά με το ενδεχόμενο αλλαγής στάσης για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Πυρά» σε ΝΔ και ΔΗΣΥ

«Η απόφαση λοιπόν κ. Δανέλλη να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής, είναι η κατάντια της πολιτικής» συμπέρανε και εξαπέλυσε επίθεση κατά ΝΔ και ΔΗΣΥ, υπενθυμίζοντας πως και οι κ.κ. Φωτήλας, Μάρκου, Μπαργιώτας, Αχμέτ και Θεοχάρης αποχώρησαν από το Ποτάμι και εντάχθηκαν είτε στην αξιωματική αντιπολίτευση, είτε στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά.

«Άκουσα τον πρόεδρο της ΝΔ -που μου κάνει την τιμή απ’ όλους τους άλλους αρχηγούς να είναι στην αίθουσα- να μιλά για κυβέρνηση ¨κουρελού¨. Αναρωτιέμαι όμως αν αυτό το σύνθημα χειροκροτήθηκε και από βουλευτές που έφυγαν από τα άλλα κόμματα και πήγαν στη ΝΔ» είπε για τη ΝΔ και έστρεψε τα πυρά του και κατά της ΔΗΣΥ:

«Αντιστοίχως, ρωτώ την κ. Γεννηματά που κάνει λόγο για κυβέρνηση με υπολείμματα και γυρολόγους. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι και για τον κ. Μπαγιωρτα, τον κ. Καρρά ή τον κ. Αχμέτ; Εκτός εάν οι χαρακτηρισμοί ισχύουν μόνο στην περίπτωση που οι γυρολόγοι έχουν ως προορισμό το ΣΥΡΙΖΑ και εξαγνίζονται όταν έρχονται στα δικά σας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter