Θεοχαρόπουλος καλύπτει Λοβέρδο για τα απόρρητα έγγραφα

Θεοχαρόπουλος καλύπτει Λοβέρδο για τα απόρρητα έγγραφα

Ούτε αποστάσεις δεν κράτησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την κατάθεση απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό» είπε όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί ή όχι με την φράση του Νίκου Βούτση που αποκάλεσε την πράξη του Ανδρέα Λοβέρδου «ακατανόητη».

Σε ενημέρωση που παρείχε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε αρχικά πως σήμερα το πρωί η συνεργάτης του είχε επικοινωνία με τον Ανδρέα Λοβέρδο στο συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της είπε ότι «έχουν κατατεθεί αυτά τα έγγραφα και πως μπορεί να γίνει ανάγνωση».

«Καλώς ή κακώς κατατέθηκαν αυτά τα έγγραφα;» ρωτήθηκε και απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν έχω διαβάσει διαβάσει τα συγκεκριμένα έγγραφα». Πρόσθεσε δε πως ο Ανδρέας Λοβέρδος «δεν τα κατέθεσε για να δημοσιοποιηθούν», ενώ διευκρίνισε πως δεν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό «ακατανόητη» του κ. Βούτση για την πράξη του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Ο κ. Λοβέρδος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, έχει υπάρξει μέλος προανακριτικής επιτροπής στο παρελθόν. Οπότε, ήξερε ποια είναι η διαδικασία κατάθεσης εμπιστευτικών εγγράφων. Γιατί επέμενε να κατατεθούν στα πρακτικά;» ξαναρωτήθηκε ο κ. Θεχαρόπουλος. «Όχι, δεν επέμενε να κατατεθούν στα πρακτικά, τα έδωσε στη Βουλή για να κρίνει η Βουλή» είπε καλύπτοντας τον κ. Λοβέρδο και παρέπεμψε το δημοσιογράφο να ρωτήσει «επί της διαδικασίας» τον Ανδρέα Λοβέρδο. 

Δήλωση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλου

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα ορισμένα δημοσιεύματα που προέρχονται μάλιστα όπως γράφεται από επίσημη ενημέρωση θεσμικών παραγόντων της Βουλής με ανακριβείς και συγκεχυμένες πληροφορίες και απόδοση προθέσεων σε οφειλόμενες κοινοβουλευτικά ενέργειες εκ μέρους μου σχετικά με το επίμαχο θέμα των ημερών για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζω ότι ενόψει της αρχικά προγραμματισμένης για αύριο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της σχετικής επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησα ως όφειλα, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και ως μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, να ενημερωθεί το γραφείο μου για κάθε σχετικό έγγραφο που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Το γραφείο μου ενημερώθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Βουλής ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόσβαση σε ορισμένα κατατεθειμένα έγγραφα και ως εκ τούτου, δεν προέβη σε καμία περαιτέρω ενέργεια. Δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόδοση προθέσεων ανήκουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και δείχνουν τουλάχιστον τον πανικό που έχει υπάρξει τις τελευταίες ημέρες λόγω ορισμένων αποκαλύψεων. Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής για να εκλείψει η οποιαδήποτε παρανόηση, και με διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση οι ανακριβείς πληροφορίες δεν προέρχονται από τον ίδιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter