Θεσσαλονίκη: Φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε στο ΑΠΘ προχωρά σε μήνυση κατά των αστυνομικών

Θεσσαλονίκη: Φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε στο ΑΠΘ προχωρά σε μήνυση κατά των αστυνομικών

Στην αντεπίθεση περνά ένας εκ των 31 συλληφθέντων από τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, κατά την… πρεμιέρα της εφαρμογής του νέου συστήματος αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ.

Ο εν λόγω φοιτητής, ο οποίος φέρει τραύματα στο μάτι που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, κατήγγειλε σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ότι οι αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο του ΑΠΘ στην Εγνατία και εισέβαλαν μέσα, σπάζοντας την κατάληψη και εξαπολύοντας επίθεση στους συγκεντρωμένους φοιτητές.

Ο φοιτητής κατήγγειλε επίσης ότι του επιτέθηκαν τέσσερις – πέντε αστυνομικοί, ρίχνοντας τον κάτω και χτυπώντας τον. «Δεν αντιστάθηκα. Στη συνέχεια μου πέρασαν χειροπέδες και με οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε επίσης: Νέες εικόνες ντροπής: Τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη σέρνουν διαδηλωτή στο προαύλιο του ΑΠΘ (Video)

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του φοιτητή, Βασίλης Τομπουλίδης, υπογράμμισε οτι: «Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά
την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες,
αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτήριο της Πρυτανείας την ώρα που
κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων», ενώ σημείωσε ότι η πλευρά του θα αιτηθεί δικαστική εξέταση: «για τις άθλιες συνθήκες κράτησης και σήμερα στο δικαστήριο με τον συνωστισμό που δεν πήραν κανένα μέτρο για κορωνοϊό και αγνοούσαν παντελώς τις συστάσεις μας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter