Θεσσαλονίκη: «Να αποχωρήσει η αστυνομία από το ΑΠΘ» ζητούν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι καταγγέλλοντας την επέμβαση

Θεσσαλονίκη: «Να αποχωρήσει η αστυνομία από το ΑΠΘ» ζητούν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι καταγγέλλοντας την επέμβαση

Την αποχώρηση της αστυνομικής δύναμης από το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ζήτησαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, καθηγητών και εργαζομένων στο πανεπιστήμιο, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, το μεσημέρι, έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, στην οποία κατήγγειλαν τις χθεσινές επεμβάσεις της αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου και στην πορεία των φοιτητών. 

Μετά από συνεννοήσεις με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από το αίθριο της πρυτανείας, παρέμειναν όμως στο ύψος του πάρκινγκ, στην είσοδο του πανεπιστημίου.

Στη συνέντευξη τύπου, οι εκπρόσωποι φοιτητών, καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων εκτός από την απομάκρυνση της αστυνομίας ζήτησαν την ελεύθερη πρόσβαση των φοιτητών στα πανεπιστήμια, την απόσυρση του νόμου για τις ανώτατες σχολές και το άνοιγμά τους με μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ και την αθώωση των κατηγορουμένων για τα παλαιότερα και χθεσινά επεισόδια. Υποστήριξαν, ότι η λύση της κατάληψης της πρυτανείας είχε αποφασιστεί πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, την οποία χαρακτήρισαν “αχρείαστη”, όπως επίσης, και την παρουσία της στο πανεπιστήμιο. Σήμερα, στάση εργασίας και συνέλευση πραγματοποίησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ.

«Καταγγέλλουμε την, μέχρι και τώρα, παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο πανεπιστήμιο μας» τόνισε μέλος της διοίκησης του φοιτητικού συλλόγου Ιατρικής, Γιώργος Μεταξάς.

«Επιβεβαιώνεται ότι η επόμενη μέρα είναι δυστοπική για το πανεπιστήμιο, επιμένουμε ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να λύσει μόνη της διαφορές της» υπογράμμισε το μέλος διοίκησης της ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων ελληνικών πανεπιστημίων, Γιάννης Κουρμούλης.

«Υπάρχει μια στρατηγική έντασης από την κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, δε θα πέσουμε στην παγίδα, συμπαραστεκόμαστε στους φοιτητές στα δίκαια αιτήματά τους» δήλωσε το μέλος της συγκλήτου, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, Άρης Στυλιανού, κάνοντας έκκληση προς την κυβέρνηση «να διασφαλίσει την ειρήνη και την ομαλότητα και στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter