«Θεωρία συνωμοσίας η ουκρανική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές», λέει αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ

«Θεωρία συνωμοσίας η ουκρανική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές», λέει αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ

Ένας από τους πιο υψηλόβαθμους διπλωμάτες της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αντέκρουσε σήμερα κατηγορηματικά τη θεωρία – την οποία ωστόσο προωθεί ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος– σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία και όχι η Ρωσία ήταν η χώρα που παρενέβη στις εκλογές του 2016.

Όταν του ζητήθηκε να πει, κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, αν υπάρχουν αποδείξεις περί της ουκρανικής ανάμιξης, ο Ντέιβιντ Χέιλ, ο «υπ’ αριθμόν 3» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απάντησε μονολεκτικά:  «Όχι». Αντιθέτως, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία όντως αναμίχθηκε σε αυτές τις εκλογές. «Ναι, οι υπηρεσίες πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε το 2016 μια εκστρατεία επηρεασμού των προεδρικών εκλογών μας», είπε ξεκάθαρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις.

Πρόσφατα, καταθέτοντας σε Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Φιόνα Χιλ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, είπε ότι αυτή η θεωρία συνωμοσίας είναι ένα «μυθοπλαστικό αφήγημα» που έπλασε και προπαγανδίζει η Ρωσία. Ο Χέιλ είπε ότι συμφωνεί με αυτήν την εκτίμηση.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο προϊστάμενος του Ντέιβιντ Χέιλ, δεν έχει απορρίψει αυτή τη θεωρία, εκτιμώντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να την εξετάσουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter