ΟΗΕ για Γάζα: «Καρφί στο φέρετρο της ανθρωπιστικής βοήθειας πιθανή επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα»

ΟΗΕ για Γάζα: «Καρφί στο φέρετρο της ανθρωπιστικής βοήθειας πιθανή επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα»

Μια γενικευμένη ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα «θα βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο» των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η βοήθεια προς τον πληθυσμό παραμένει «εντελώς ανεπαρκής», προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η ευρεία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, την οποία έχει προαναγγείλει το Ισραήλ «δεν θα είναι απλώς τρομακτική για τους περισσότερο από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους αμάχους που έχουν βρει εκεί καταφύγιο. Θα βάλει επίσης το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των προγραμμάτων αρωγής», τόνισε ο Γκουτέρες κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

Εκτιμάται ότι 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνοι ζουν στοιβαγμένοι σε σκηνές και άλλα αυτοσχέδια καταλύματα στη Ράφα, μια πόλη που βρίσκεται στη μεθόριο του παλαιστινιακού θύλακα με την Αίγυπτο. Οι περισσότεροι από αυτούς εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να γλιτώσουν από τις επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Ο Γκουτέρες χαρακτήρισε τη Ράφα τον πυρήνα των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο στρατιώτης που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ (Photos – Videos)

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Γάζα: «Πολλοί θα πεθάνουν από την πείνα» – Τρώνε φύλλα και ζωοτροφές για να επιβιώσουν

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter