Οι 7 «συμπτώσεις» στο σκάνδαλο υποκλοπών δια στόματος Τσίπρα

Οι 7 «συμπτώσεις» στο σκάνδαλο υποκλοπών δια στόματος Τσίπρα

Ούτε μία, ούτε δύο. Επτά ήταν οι «συμπτώσεις» που παρέθεσε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών του επιτελικού παρακράτους, συμπεραίνοντας πως «δεν πρόκειται για συμπτώσεις αλλά για παράνομη, παρακρατικού και μαφιόζικου χαρακτήρα λειτουργία της ΕΥΠ υπό την πλήρη εποπτεία και γνώση του κ. Μητσοτάκη».

Δείτε επίσης: Πόρισμα Εξεταστικής: Κακλαμάνης και Κεφαλογιάννης «κάρφωσαν» τους αδιάβαστους βουλευτές

Αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «ΕΥΠ ίσον Predator και Predator ίσον ΕΥΠ», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει ότι πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία. «Το ίδιο επιτελικό κέντρο αποφάσιζε ποιος είναι ο στόχος και είχε δύο βασικά εργαλεία. Την επίσημη επισύνδεση με εντολή της κατά τη κρίση της ανέλεγκτης εισαγγελέως κας Βλάχου. Και το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator. Όταν δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το ένα μέσο παρακολούθησης, χρησιμοποιούσαν το άλλο» εξήγησε.

Δείτε επίσης: Τσίπρας στον «στρουθοκάμηλο» Μητσοτάκη: «Οικογενειακό γραφείο υποκλοπών η ΕΥΠ» (Photos – Video)

Και ξεκίνησε να επισημαίνει τις περίεργες συμπτώσεις που εντοπίστηκαν κατά την εξέλιξη του σκανδάλου. Πρώτη σύμπτωση, λοιπόν, αποτελεί ότι τόσο στον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και στον Χρήστο Σπίρτζη στάλθηκε το ίδιο link «παγίδευσης» των κινητών τους τηλεφώνων με το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό.

Δεύτερη σύμπτωση ήταν ότι «η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ συνέπεσε ακριβώς με την περίοδο που ήταν υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος». Επ΄ αυτού, συμπλήρωσε ότι «μόλις εκλέχθηκε πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης, η παρακολούθηση σταμάτησε πρόωρα», καθώς -όπως σχολίασε δηκτικά- έπαψαν «ως διά μαγείας» οι εθνικοί λόγοι που την επέβαλαν.

Τη σκυτάλη των περίεργων συμπτώσεων παίρνει η υπόθεση παρακολούθησης του Θανάση Κουκάκη. «Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη, για εθνικούς λόγους κι αυτή, προκύπτει ότι η νομότυπη παρακολούθηση σταμάτησε ακριβώς όταν κατέθεσε στην ΑΔΑΕ την καταγγελία του ώστε η αρχή να του γνωστοποιήσει αν παρακολουθούνταν οι επικοινωνίες του» ήταν η τρίτη σύμπτωση, η οποία οδηγεί νομοτελειακά στην τέταρτη: «Και τότε ακριβώς ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε το νόμο για να μη μπορεί η ΑΔΑΕ να τον ενημερώσει».

Σαν τρέιλερ έρχεται και η πέμπτη σύμπτωση, η οποία σχετίζεται και αυτή με την παρακολούθηση Κουκάκη. «Και τότε ακριβώς ξεκίνησε η μη νομότυπη παρακολούθησή του από το παράνομο λογισμικό Predator». «Και οι συμπτώσεις συνεχίζονται», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν περάσει στην έκτη σύμπτωση:

«Στις 29 Ιουλίου, ημέρα της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αφορμή την υπόθεση Κουκάκη, ο κ. Ανδρουλάκης υπέβαλε αίτηση έρευνας στην ΑΔΑΕ σχετικά με την προσπάθεια παγίδευσης του τηλεφώνου του με το Predator, όπως του ταυτοποίησε η αρμόδια Επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Εκείνη τη μέρα, ακριβώς, ο διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων έδωσε εντολή για καταστροφή του αρχείου των επισυνδέσεων του προγενέστερου διαστήματος».

«Και φυσικά, δεν σταματά εκεί αυτή η σκοτεινή ιστορία των συμπτώσεων», ήταν η εισαγωγή του Αλ. Τσίπρα για την έβδομη και τελευταία σύμπτωση. «Υπάρχει και τρίτος στόχος: Ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χρήστος Σπίρτζης προχώρησε στις 13 Νοεμβρίου του 2021 σε καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΥΠ παρακολουθεί πολίτες με βάση τις ιδεολογικές και πολιτικές τους προτιμήσεις, σύμφωνα με αποκάλυψη της ΕΦΣΥΝ. Στις 15 Νοεμβρίου του 2021 προχώρησε στην κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό. Και την ίδια μέρα, ακριβώς, γίνεται και ο ίδιος στόχος παρακολούθησης» κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter