Τσίπρας στον «στρουθοκάμηλο» Μητσοτάκη: «Οικογενειακό γραφείο υποκλοπών η ΕΥΠ» (Photos – Video)

Τσίπρας στον «στρουθοκάμηλο» Μητσοτάκη: «Οικογενειακό γραφείο υποκλοπών η ΕΥΠ» (Photos – Video)

Σφυροκόπημα κατά του απόντα από την Ολομέλεια πρωθυπουργού επιφύλασσε στην τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας, περιγράφοντας ως «στρουθοκάμηλο» τον πολιτικό του αντίπαλο επειδή έχει την έξη να κρύβεται όποτε ένα σκάνδαλο «σκάει» στα χέρια του. Μάλιστα, χαρακτήρισε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών «οικογενειακό γραφείο υποκλοπών», τονίζοντας πως «ΕΥΠ ίσον Predator και Predator ίσον ΕΥΠ».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε την τοποθέτησή του, κάνοντας εκτενή αναφορά στα χαρακτηριστικά του στρουθοκαμήλου. «Θα γνωρίζετε αυτό το συμπαθές πτηνό με το μεγάλο σώμα, το μεγάλο λαιμό και τα γουρλωτά μάτια που στερείται της δυνατότητας να πετάξει. Λέγεται στρουθοκάμηλος και έχει ένα χαρακτηριστικό: κάθε φορά που αισθάνεται ότι κινδυνεύει βάζει το κεφάλι στην άμμο» περιέγραψε και συνέχισε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ:

«Σας θυμίζει κάτι κύριοι συνάδελφοι; Εμένα μου θυμίζει τη συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να ορίσει μαζί με τον κ. Τασούλα τη συζήτηση την ημέρα της Συνόδου Κορυφής…». Συμπέρανε δε πως όταν ο πρωθυπουργός κρίνει ότι οι καταστάσεις τον ευνοούν, τότε διοργανώνει φιέστες. «Όταν, όμως, τα πράγματα είναι σκούρα, κρύβεται πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις, τα φυσικά φαινόμενα και τους συνεργάτες του».

Επ’ αυτού, υπενθύμισε την ομολογία αποτυχίας του Σ. Τσιόδρα για την πανδημία, τη ροπή του Κυρ. Μητσοτάκη να κρύβεται πίσω από τον Πούτιν για την πολυεπίπεδη πληθωριστική κρίση, όπως επίσης το γεγονός ότι «κρύβεται πίσω από τον ανιψιό του και τον Π. Κοντολέοντα» για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Tι ακριβώς νομίζει ότι θα καταφέρει; Νομίζει σαν τη στρουθοκάμηλο ότι δεν τον βλέπουμε; Δεν θα ξανάρθει στη Βουλή; Δεν θα κάνουμε διάλογο; Θα κρυφτεί μέχρι τις εκλογές;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε πως θα περιμένει να δει για πόσο ακόμα ο Κυρ. Μητσοτάκης «θα έχει το κεφάλι του στο χώμα νομίζοντας ότι δήθεν κανείς δεν τον βλέπει».

«Predator ίσον ΕΥΠ»

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «δίδυμο σκάνδαλο», το οποίο αποτελεί αφενός από αυτό των υποκλοπών Μητσοτάκη και αφετέρου από αυτό της συγκάλυψης. «ΕΥΠ ίσον Predator και Predator ίσον ΕΥΠ, τελεία παράγραφος…» ξεκαθάρισε, καθιστώντας σαφές ότι «το ίδιο επιτελικό κέντρο αποφάσιζε και είχε δυο βασικά εργαλεία», τα οποία ήταν οι… νόμιμες επισυνδέσεις και το Predator. «Όπου δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το ένα, χρησιμοποιούσαν το άλλο» εξήγησε.

Η αναφορά στον Καραμανλή

Αποκάλεσε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών «οικογενειακό γραφείο υποκλοπών» και θύμισε τα λόγια του Κώστα Καραμανλή από τα Ανώγεια, υπογραμμίζοντας την εξής αποστροφή: «Το απόρρητο πρέπει να υποτάσσεται στην κάθαρση». «Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε το απόρρητο από την κάθαρση, το σκοτάδι και όχι το φως, όπως η στρουθοκάμηλος» διαπίστωσε.

«Τα ακούγατε και τα βλέπατε όλα»

Όσον αφορά την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του Χρήστου Σπίρτζη με το Predator, ο Αλ. Τσίπρας αποσαφήνισε πως δεν πρόκειται για «υπόθεση Σπίρτζη», αλλά για «υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ». «Κάθε φορά που είχαμε συνεδρίαση, είχαν τη δυνατότητα να τα ακούν και να τα βλέπουν όλα» είπε και πρόσθεσε πως «οι υποκλοπές δεν θα μείνουν στο σκοτάδι και οι ευθύνες σας θα αποδοθούν».

«Τους ξέρετε;»

Μιλώντας με ονόματα και… διευθύνσεις, ο κ. Τσίπρας καυτηρίασε ότι η ΝΔ «κίνησε γη και ουρανό για να μη κληθούν να καταθέσουν» οι δύο επιχειρηματίες που φέρονται να εμπορεύονται το Predator, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος». Αναφέροντας δις τα ονόματά τους και με εναλλαγή ως προς τη σειρά, ρώτησε ευθέως τους βουλευτές της πλειοψηφίας: «Τους ξέρετε;». Συμπέρανε πως όχι μόνο «δεν τους αναφέρατε» στη συζήτηση, αλλά και «δεν εκλήθησαν στην Εξεταστική».

«Δεν θέλω να προδικάσω και να ρίξω ευθύνες σε επιχειρηματίες» διευκρίνισε πριν ξανά απευθυνθεί στα στελέχη της συμπολίτευσης: «Τι ακριβώς φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και κινήσατε γη και ουρανό για να μη καταθέσουν; Αφού επιβάλλατε το απόρρητο, τι φοβάται; Ενδεχομένως να φοβάται ότι κάποιοι δεν θα το επικαλεστούν. Για πόσο θα μπορεί αυτή η πολιτική στρουθοκάμηλοις να τους κρύβει και να κρύβεται;».

«Μήπως κάποιος εξ αυτών τον συμβούλευε;»

«Κάποια στιγμή θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Εκτός κι αν την καταργήσετε ή της αλλάξετε τη σύνθεση» είπε προμηνύοντας εξελίξεις με φόντο τη συνέχιση της διερεύνησης του σκανδάλου και επανήλθε στο ζήτημα της «φυγάδευσης» των δύο επιχειρηματιών: «Δεν καταλαβαίνει ο κ. Μητσοτάκης ότι κάποια στιγμή θα τον έχω πρόσωπο με πρόσωπο και θα τον ρωτήσω ποιες ήταν οι σχέσεις του μαζί τους; Μήπως κάποιος εξ αυτών τον συμβούλευε σε μόνιμη και τακτική βάση; Όπως επίσης θα τον ρωτήσω να μου απαντήσει εάν έχει ποτέ συναντήσει τον κο κ. Ντίλιαν, τον Ισραηλινό».

«Σκάνδαλο Μητσοτάκη»

Κλείνοντας την ομιλία του, είπε: «δεν υπάρχει σκάνδαλο γενικά υποκλοπών. Ούτε αυτό το σκάνδαλο είναι σκάνδαλο Δημητριάδη, Κοντολεόντα, Λαβράνου ή δε ξέρω κι εγώ ποιού άλλου. Υπάρχει σκάνδαλο Μητσοτάκη. Ο ιθύνων νους ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργοί του ο κ. Κοντολέων, σήμερα ο κος Δεμίρης και μια σειρά άλλοι»

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Στην Ολομέλεια της Βουλής το απόρρητο πόρισμα της Εξεταστικής – LIVE η συζήτηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter