Οι «ανενημέρωτοι» Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα και οι ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις

Οι «ανενημέρωτοι» Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα και οι ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις

Αντί να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση για τα όσα συζήτησε με τον επικεφαλής των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιδόθηκε σε μία αγωνιώδη… αξιολόγηση του Παβόλ Στζαλάι και της οργάνωσης, κατηγορώντας τον για έλλειμμα ενημέρωσης ακόμα και για πράγματα που ουδέποτε έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον χώρο των ΜΜΕ!

Έτσι, περιγράφοντας τη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα, και φτάνοντας την παραπληροφόρηση και την πρόκληση σε άλλο επίπεδο ο Γιάννης Οικονόμου παρέθεσε λίστα με όσα ο Π. Στζαλάι «δεν ήξερε», επιχειρώντας να τον παρουσιάσει ως ανενημέρωτο. Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υποστήριξε πως οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα δεν γνώριζαν πως «αρθρογραφεί ο αρχιδολοφόνος της 17 Νοέμβρη σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ανάμεσα στα θύματά του ήταν και εκδότες και δημοσιογράφοι, για τα προγράμματα χρηματοδότησης και στήριξης οριζόντια του Τύπου, πόσους άνδρες και γυναίκες διαθέτει η ελληνική αστυνομία για τη φύλαξη δημοσιογράφων και επιχειρήσεων δημοσιογραφικών, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για τις δράσεις υποστήριξης συνολικά σε ότι αφορά την ασφάλεια των δημοσιογράφων», αλλά και για «τον τρόπο με τον οποίον η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική αστυνομία εξακολουθούν και διαχειρίζονται και βλέπουν το θέμα της δολοφονίας Καραϊβάζ».

Εκτός της ανοιχτής πρόκλησης για το ότι Δικαιοσύνη και αστυνομία «διαχειρίζονται και βλέπουν το θέμα» της δολοφονίας Καραϊβάζ, είναι να αναρωτιέται κανείς σε τι αναφέρεται ο Γ. Οικονόμου όταν μιλά για «τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας». Ως γνωστόν, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των δημοσιογράφων έχουν καταργηθεί από το 2008. Πρόκειται για ένα έλλειμμα που δεν βαραίνει αποκλειστικά αυτή την κυβέρνηση. Όμως σε κάθε περίπτωση, συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν εδώ και περίπου 15 χρόνια, ενώ μία Κοινή Υπουργική Απόφαση ρύθμισε πρόσφατα τις συμβάσεις των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, χωρίς ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Με βάση τα παραπάνω, από που και ως που ο επικεφαλής των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα θα έπρεπε να γνωρίζει κάτι που δεν υπάρχει; Και μάλιστα, να βγαίνει και από πάνω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να του κουνά το δάχτυλο με την κατηγορία του ελλείμματος ενημέρωσης. Μόνο ο Γιάννης Οικονόμου ξέρει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter