Οι αντιδράσεις για το κόστος των υποχρεωτικών μασκών στους μαθητές υποχρέωσαν σε αναδίπλωση την κυβέρνηση – Από τους Δήμους η δαπάνη

Οι αντιδράσεις για το κόστος των υποχρεωτικών μασκών στους μαθητές υποχρέωσαν σε αναδίπλωση την κυβέρνηση – Από τους Δήμους η δαπάνη

Οι έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από την ώρα της δήλωσης της υπουργού παιδείας νίκης Κεραμέως ότι το κόστος για τις υποχρεωτικές μάσκες των μαθητών θα επιβαρύνει τις οικογένειες, έκαναν την κυβέρνηση να ανακρούσει πρύμνα.

Ετσι λοιπόν το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας προς στον άκρως φιλικό προς την κυβέρνηση τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο για την χορήγηση μασκών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε όλους τους μαθητές της χώρας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 15,2 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους δήμους, «εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς με μάσκες. Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού να προστατέψουμε την υγεία».

Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από το ΥΠΕΣ, για το συγκεκριμένο θέμα, να κάνει ότι απαιτείται.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες. 

Διαβάστε επίσης

Κεραμέως: Το κόστος για τις μάσκες βαρύνει την οικογένεια των μαθητών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter