Οι αποκαλύψεις εκθέτουν τον Θεοδωρικάκο αλλά το Μαξίμου συνεχίζει να τον στηρίζει

Οι αποκαλύψεις εκθέτουν τον Θεοδωρικάκο αλλά το Μαξίμου συνεχίζει να τον στηρίζει

Σε βαρύδι εξελίσσεται η υπόθεση του Τάκη Θεοδωρικάκου και της επιχείρησης συγκάλυψης της εμπλοκής μέλους της οικογένειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε υπόθεση ναρκωτικών, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένει μεν να καλύπτει εξ ονόματος πρωθυπουργού τον βαριά εκτεθειμένο υπουργό, την ώρα όμως που οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις τον αδειάζουν συνεχώς. Θολές απαντήσεις στα ερωτήματα του Documento, φοβική κάλυψη στον υπουργό.

Διαβάστε σχετικά: Νέα ντοκουμέντα από το κινητό του διοικητή εκθέτουν τον Θεοδωρικάκο (Video)

Μία εβδομάδα κοντεύει να συμπληρώσει το «σήριαλ» της καταγγελλόμενης κατάχρησης εξουσίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου για την κάλυψη της εμπλοκής μέλους της οικογένειας του σε υπόθεση ναρκωτικών, με τον ίδιο και την κυβέρνηση να αδυνατούν να κλείσουν το θέμα, παρά και την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη. Τα στοιχεία που δημοσίευσε το βράδυ της Τετάρτης στο Mega τον εξέθεσαν έτι περαιτέρω, και την Πέμπτη το documentonews.gr έθεσε το θέμα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που επιδόθηκε σε μία ακόμα… διασκευή του αφηγήματος περί ανάληψης της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα ανέφερε ρεπορτάζ του Mega την Τετάρτη, τις φωτογραφίες που δημοσίευσε τις έστειλε ο άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ που πραγματοποίησε τον έλεγχο, επειδή όπως ανέφερε συγκεκριμένα υπήρχε για πολλή ώρα η διχογνωμία τι ακριβώς θα γίνει. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η ακριβής ώρα και ημερομηνία της αποστολής των φωτογραφιών αλλά και το στίγμα, δηλαδή το σημείο από όπου εστάλη. Ακόμα, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του καναλιού, φαίνονται επίσης στο εσωτερικό σύστημα ελέγχου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της αστυνομίας τα πρόσωπα και τα ονόματα των τεσσάρων ελεγχομένων, επιβεβαιώνοντας τόσο χρονικά όσο και στις καταθέσεις, τους ισχυρισμούς του Ταξίαρχου.

«Οι πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν τους ελέγχους στην παρέα των τεσσάρων νεαρών πριν από δεκαπέντε μήνες, που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευθείς αξιωματικός κατέθεσαν – και έχει εκδοθεί το σχετικό πόρισμα – πως ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν ευρέθη ουδέν μεμπτόν» δήλωσε από πλευράς του ο υπουργός λίγες ώρες πριν από τις νέες αποκαλύψεις, γεγονός που τον εκθέτει ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε σχετικά: Θεοδωρικάκος: Τον λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη

«Ο υπουργός πήγε στη Δικαιοσύνη, και σίγουρα τον λόγο για την υπόθεση έχει η Δικαιοσύνη. Πολιτικά όμως, είναι δυνατόν μια βδομάδα τώρα να βρίσκεται στο επίκεντρο ο υπουργός ΠΡΟΠΟ της κυβέρνησης, να βαρύνεται με σκιές για κατάχρηση εξουσίας και να συνεχίζει να μένει στη θέση του;» ρωτήσαμε τον Γιάννη Οικονόμου, αφού σημειώσαμε τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταφεύγει αρχικά στη μόνιμη επωδό της κυβέρνησης, αυτή της «υπόθεσης στα χέρια της Δικαιοσύνης».

«Όπως είπατε, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης αλλά και των ελεγκτικών μηχανισμών της ΕΛΑΣ. Ο κ. Θεοδωρικάκος χτες προέβη και σε νομικές ενέργειες ο ίδιος, προσκομίζοντας και στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έγινε στην παρέα τεσσάρων ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και συγγενικό του πρόσωπο, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, όπως προκύπτει από αυτά που είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, εκείνων που διενέργησαν τον έλεγχο, δεν προκύπτει κάτι μεμπτό. Από εκεί και πέρα, η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και θα επανέλθουμε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χρεώνοντας προσεκτικά τις απαντήσεις του στα λεγόμενα του Τάκη Θεοδωρικάκου, υπερασπιζόμενος ωστόσο σε κάθε περίπτωση τον υπουργό.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ καταγγέλλει ότι συγκαλύφθηκε υπόθεση ναρκωτικών μέλους της οικογένειας Tάκη Θεοδωρικάκου

«Αφού μπαίνετε και στην ουσία για τις ένορκες καταθέσεις, είναι γνωστό πως εάν οι αστυνομικοί ομολογούσαν ότι διέπραξαν παράβαση καθήκοντος θα βαρύνονταν οι ίδιοι» του επισημάναμε, αφού οι ένορκες καταθέσεις στις οποιες αναφέρεται δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές, στη σκιά της συγκάλυψης. «Και εδώ έρχεται η αντίφαση, του ότι ελέγχει την υπόθεση μία υπηρεσία που υπάγεται στον ίδιο τον υπουργό» του τονίσαμε, για να πάρουμε μία απάντηση που μάλλον σφυρίζει αδιάφορα.

«Εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω υποθέσεις, εγώ σχολιάζω γεγονότα. Υπάρχει μία διαδικασία που ακολουθείται και στη Δικαιοσύνη και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΕΛΑΣ, και από ότι φαίνεται υπάρχουν πορίσματα, καταθέσεις, αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας που δείχνουν μία συγκεκριμένα κατεύθυνση των πραγμάτων» ανταπάντησε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, επικαλούμενος και πάλι τις αναφορές του Τ. Θεοδωρικάκου, που την ώρα που ελέγχεται από υπηρεσίες της αστυνομίας η υπόθεσή του, είναι ο ίδιος που αποτελεί τον πολιτικό προϊστάμενο των υπηρεσιών αυτών.

Δείτε επίσης: Το «ουδέν μεμπτόν» του Θεοδωρικάκου και τα νέα ντοκουμέντα που εκθέτουν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

«Απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού με όλη αυτή την ιστορία σε εξέλιξη;» ζητήσαμε εν τέλει μία καθαρή απάντηση από τον Γ. Οικονόμου, στην προσπάθεια να διαπιστώσουμε εάν ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ή όχι ικανοποιημένος από την πορεία της υπόθεσης.

«Όποιος υπουργός είναι στην κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, αυτό είναι αυτονόητο και καθαρό» απάντησε ο Γ. Οικονόμου. Συνεπώς, σήμερα ο Τ. Θεοδωρικάκος απολαμβάνει της στήριξης του πρωθυπουργού. Αύριο;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter