Οι δηλώσεις Μαγιορκίνη – Χαρδαλιά στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

Οι δηλώσεις Μαγιορκίνη – Χαρδαλιά στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

«Η επιδημία σιγοβράζει», ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown.

Η ενημέρωση των συντακτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, ενώ συμμετείχε και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Η επιδημία εξακολουθεί να δείχνει σημεία αυξητικής τάσης»

«Η έξαρση των κρουσμάτων την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έδειχνε ότι θα οδηγούσε σε πάνω από 400 κρούσματα την ημέρα, όμως αυτό φαίνεται ότι έχει περιοριστεί», τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, συμπληρώνοντας ότι «η επιδημία πάντως εξακολουθεί να δείχνει σημεία αυξητικής τάσης, με απλά λόγια η επιδημία εξακολουθεί να σιγοβράζει».

Ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ξεγελάει τον κόσμο το γεγονός πως φαίνεται μία ανάσχεση στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού, ζητώντας από όλους επαγρύπνηση. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο δείκτης R είναι περίπου κάτω από 1.

«Δεν συνετέλεσε το άνοιγμα του τουρισμού στην αύξηση των κρουσμάτων»

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν συνετέλεσε το άνοιγμα του τουρισμού στην αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας όμως «ότι δεν εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή», καθώς η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ένας μαραθώνιος.

Ο κ. Χαρδαλιάς, αφού επισήμανε ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και η Ελλάδα δεν μπορούσε να μείνει αλώβητη, σημειώνοντας ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα στοιχεία και τα πραγματικά δεδομένα που συγκεντρώνονται.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο για δεύτερο γενικό lockdown, κάτι που σημειώθηκε και από τον Γκίκα Μαγιορκίνη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter