Οι εξωπραγματικές ρήτρες αναπροσαρμογής ακυρώνουν το επίδομα των 600 ευρώ επισημαίνει το ΙΝΚΑ

Οι εξωπραγματικές ρήτρες αναπροσαρμογής ακυρώνουν το επίδομα των 600 ευρώ επισημαίνει το ΙΝΚΑ

Εξωφρενικές ιστορίες σχετικά με την ρήτρα αναπροσαρμογής και το πως αυτή ακυρώνει ουσιαστικά το επίδομα των 600 ευρώ επισημαίνει με παρέμβασή του το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, διαψεύδοντας πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης περί «ουσιαστικών μέτρων στήριξης».

Διαβάστε επίσης: Δικαιολογίες αντί απαντήσεων από Οικονόμου για τα άφαντα 600άρια

Ειδικότερα, το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι, κάθε μέρα γίνεται αποδέκτης εκατοντάδων παραπόνων σχετικά με την ακρίβεια των τροφίμων, των καυσίμων αλλά κυρίως, της ενέργειας, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, παραθέτοντας μάλιστα σχετικά παραδείγματα.

«Έχουμε περίπτωση, στην οποία καταναλωτής κλήθηκε να πληρώσει 4500 ευρώ, ως ρήτρα αναπροσαρμογής. Τώρα, ίσως να πάρει 600 ευρώ. Λύθηκε το πρόβλημα;» σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών και προσθέτει: «Έχουμε περιπτώσεις ντροπής, όπως την περίπτωση συνταξιούχου των 700 ευρώ ο οποίος έλαβε λογαριασμό 1146 ευρώ, χωρίς να έχει αυξήσει την κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Από τα 1146 ευρώ του λογαριασμού, τα 1000 ευρώ είναι ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Η αγανάκτηση, ο θυμός, ο οικονομικός και κοινωνικός πόνος των καταναλωτών δεν περιγράφεται. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και δεν αρκούν τα δήθεν μέτρα επιστροφής χρημάτων (έως 600 ευρώ), για να ανακουφίσουν την κοινωνία», επισημαίνει ακόμη το ΙΝΚΑ και τονίζει ότι έχει ζητήσει την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Οκτώβριο του 2021 έως και σήμερα, «γιατί είναι άδικη και καταχρηστική».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 17 Ιουνίου ανοίγει τελικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Power Pass, έπειτα από συνεχείς αναβολές.

Διαβάστε επίσης:

Power pass: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για την αποζημίωση έως 600 ευρώ για τους λογαριασμούς ρεύματος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter