Οι ευχές Κικίλια, Κρέτσου, Μάλαμα, Γρηγοριάδη, Γεροβασίλη για τα 7 χρόνια Documento

Οι ευχές Κικίλια, Κρέτσου, Μάλαμα, Γρηγοριάδη, Γεροβασίλη για τα 7 χρόνια Documento

O Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας:

Τα πρώτα επτά χρόνια είναι τα δύσκολα! Ευχές για τα επόμενα επτά από ένα σκληρό ιδεολογικό αντίπαλο. Διότι, όπως είχε πει κι ο E. Powell, «οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα μέσα ενημέρωσης είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα».

Ο Πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, λέκτορας Brunel University of London, Λευτέρης Κρέτσος:

Η ερευνητική δημοσιογραφία, μέρος της oποίας είναι το Documento, έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην προάσπιση της δημοκρατίας. Η εποχή του διαδικτύου και της τεχνητής νοημοσύνης δεν φέρνουν μόνο θετικές επιδράσεις στο πεδίο της ελευθερίας του λόγου και της μάχης των ιδεών. Η ανωνυμία του διαδικτύου και ο έλεγχος της πληροφορίας από τους τεχνολογικούς κολοσσούς συνδέονται με την έλλειψη λογοδοσίας, την υπολογιστική προπαγάνδα, τα bots, τα deep fakes, το microtargeting και γενικότερα τον καθημερινό κατακλυσμό των πολιτών από ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις. Στην Ελλάδα τα προβλήματα αυτά είναι ίσως πιο έντονα εξαιτίας της «απρονοησίας» του νομοθέτη να διαμορφώσει συνθήκες που επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Το Documento δίνει μάχες για την ελευθερία του λόγου σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση και τα ισχυρά μιντιακά συμφέροντα έχουν κηρύξει διαρκή πόλεμο στην κριτική σκέψη και την τεκμηριωμένη πληροφόρηση. Καλή συνέχεια.

Η Βουλευτής Χαλκιδικής, τομεάρχης Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κυριακή Μάλαμα:

Το Documento αποτελεί σημείο αναφοράς για την αδέσμευτη και ρηξικέλευθη ενημέρωση. Αυτά τα εφτά χρόνια του Documento στιγματίστηκαν από κοσμογονικές αλλαγές και στην πολιτική και στην ενημέρωση. Το Documento αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί νησίδα αλήθειας σε έναν ωκεανό παραπληροφόρησης, συστημικής προπαγάνδας και συσκότισης σκανδάλων. Εύχομαι πραγματικά να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά και τα επόμενα πολλά χρόνια!

Ο Εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης:

Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα έχει εκπέσει τα τελευταία χρόνια, ειδικά από την απαρχή των μνημονίων, σε όχημα διάχυσης φόβου, κοινωνικού αυτοματισμού και εντέλει προώθησης ολιγαρχικών συμφερόντων. Εγχειρήματα που προσπαθούν να παραγάγουν δημοσιογραφικό έργο, να ερευνήσουν, να αποκαλύψουν, να ασκήσουν πραγματική κριτική στην εξουσία, πολιτική και οικονομική, αξίζουν την υποστήριξή μας.

Η Δ΄ αντιπρόεδρος της ΒτΕ, βουλευτής Αρτας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ολγα Γεροβασίλη:

Το Documento συμπληρώνει επτά χρόνια παρουσίας στον Τύπο σε μια περίοδο που ο πλουραλισμός στην ενημέρωση υποχωρεί στη χώρα μας. Επιβεβαιώνει έτσι ότι η μάχη της ερευνητικής δημοσιογραφίας όταν δίνεται με συνέπεια ανταμείβεται από τους αναγνώστες και συμβάλλει στην ποιότητα της δημοκρατίας μας. Εύχομαι να συνεχίσετε για πολλά χρόνια ακόμη.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter