Οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο Κόκκινο Λιμανάκι όπου κάηκαν 26 άτομα ζητούν οικονομική βοήθεια

Οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο Κόκκινο Λιμανάκι όπου κάηκαν 26 άτομα ζητούν οικονομική βοήθεια

Σάλο έχει προκαλέσει στο Διαδίκτυο ανάρτηση που φέρεται πως έχει γίνει από τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 26 άτομα, και στην οποία γίνεται έκκληση για οικονομική βοήθεια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Facebook, στο εν λόγω οικόπεδο, οι διασώστες βρήκαν την πόρτα… κλειστή ενώ υπήρχε αναρτημένη ταμπέλα, η οποία ανέφερε ότι απαγορεύεται η είσοδος, βάσει του νόμου περί «διάταξης οικιακής ειρήνης». Δεν έχει αποσαφηνιστεί επίσημα εάν πρόκειται για ταμπέλα που έβαλαν οι ιδιοκτήτες ή οι αρχές. 

Σύμφωνα με το (ανυπόγραφο) κείμενο που κυκλοφορεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου υποστηρίζουν ότι το βράδυ της πυρκαγιάς άνοιξαν την πόρτα του κτήματος και βοήθησαν πολύ κόσμο για να σωθεί και το γεγονός ότι 26 άτομα κάηκαν ζωντανά εκεί οφείλεται στο ότι δεν κατάφεραν να διαφύγουν από τη σκάλα που οδηγεί στη θάλασσα. 

Ζητούν, δε, οικονομική στήριξη, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, και για ψυχικό τραύμα, λογω της θέας από τις κίτρινες σακούλες με τα πτώματα και των εικόνων από τους ανθρώπους που συνωστίζονταν στη μικρή πόρτα που οδηγούσε στο μονοπάτι της θάλασσας.

 Στο κείμενο το οποίο φέρεται πως συνέταξε ο αδελφός της ιδιοκτήτριας, αναφέρεται ότι η οικογένεια έχασε το σπίτι που ήταν μόνιμη κατοικία και όλα τα προσωπικά τους είδη.

Παραθέτουμε το εν λόγω κείμενο, το οποίο αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook “We are all Greeks”, διατηρώντας πάντα μία επιφύλαξη, καθώς δεν είναι 100% επιβεβαιωμένο πως η ανάρτηση έχει όντως γίνει από τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου…

Διαβάστε ακόμη: Αντί να τους συλλάβουν τους ακούν στα ραδιόφωνα

Το επίμαχο κείμενο που φέρεται  να ανήρτησε ο αδελφός της ιδιοκτήτριας:

“Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω το βήμα αυτής της ομάδας για μία προσωπική έκκληση.

Στο Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας ήταν η μόνιμη κατοικία της αδελφής μου, Χριστιάνας Φράγκου και της οικογένειάς της. Το σπίτι τους βρισκόταν σε έναν γκρεμό πάνω από την παραλία. Εκεί υπήρχαν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα. Το βράδυ της πυρκαγιάς , όταν συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο άνοιξαν την κεντρική πόρτα του κτήματος και σε αυτό μπήκαν πολλά αυτοκίνητα και πολλοί πεζοί που αναζητούσαν απεγνωσμένα διέξοδο στη θάλασσα. Ο γαμπρός μου Βασίλης Φράγκος και ο ανηψιός μου, Κίμωνας , βοήθησαν πολύ κόσμο οδηγηθούν προς το σημείο εξόδου προς τη θάλασσα και να κατέβουν από μία παλιά ανεμόσκαλα προς την παραλία. Δυστυχώς , για 26 συνανθρώπους μας η διαφυγή κατέστη αδύνατη. Εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες και βρήκαν τραγικό θάνατο. Όμως πολύ περισσότεροι σώθηκαν από την πρόνοια της αδελφής μου και της οικογένειάς της να δώσουν μία διέξοδο στους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα δαιδαλώδη στενά. Δεν μπορώ να μην μνημονεύσω τον άλλο μου ανηψιό , τον Ιάσωνα ο οποίος χωρίς να γνωρίζει αν οι γονείς του και ο αδελφός του ζούσαν ή πέθαναν, εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής , διατηρούσε την ψυχραιμία του και βοηθούσε στην προσπάθεια διάσωσης των πελατών του ξενοδοχείου και στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Η αδελφή μου και η οικογένειά της έχασαν το σπίτι που αποτελούσε τα τελευταία χρόνια τη μόνιμη κατοικία τους και τα προσωπικά τους είδη. Μου περιέγραφε ο Κίμωνας ότι ακόμα και τα λίγα ρούχα που προσπάθησαν να διασώσουν έχουν τρύπες από τις σπίθες. Μεγαλύτερο είναι το ψυχικό τραύμα. Η θέα από τις κίτρινες σακούλες όπου εναποτέθηκαν τα πτώματα , η θέα από τα δεκάδες αυτοκίνητα αυτών που διασώθηκαν που είχαν καεί ολοσχερώς. Η εικόνα της πλήρους καταστροφής. Οι δραματικές εικόνες των ανθρώπων που συνωστίζονταν στην μικρή πόρτα που οδηγούσε στο μονοπάτι της θάλασσας. Οι δραματικές εικόνες των ανθρώπων που προσπαθούσαν ν’ ανέβουν στις βάρκες. Και φυσικά ο πύρινος όλεθρος. Νομίζω ότι είναι εικόνες που στιγματίζουν τον άνθρωπο δια βίου.

Όποιοι επιθυμούν να βοηθήσουν, θα ήθελα να μου επιτραπεί να παραθέσω έναν λογαριασμό

Eurobank ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

GRΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Δικαιούχοι: Χριστιάνα Φράγκου , Κίμων Φράγκος , Ιάσων Φράγκος

Η οικογένεια δεν είναι σε καλή οικονομική κατάσταση , από μέρους μου θα κάνω ότι μπορώ αλλά φοβάμαι ότι δεν θα είναι αρκετό. Είμαι υποχρεωμένος στην καλή συνάδελφο που προσφέρθηκε να αντικαταστήσει το laptop του Ιάσονα , όταν του το είπα έπεσε πάνω μου και με αγκάλιασε με λυγμούς.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και τη διαχείριση”

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter