Γάζα: Βομβαρδίστηκε το πατρικό σπίτι του «εγκεφάλου» της επίθεσης της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ – Η ιστορία του

Γάζα: Βομβαρδίστηκε το πατρικό σπίτι του «εγκεφάλου» της επίθεσης της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ – Η ιστορία του

Σε μια ειδική ανακοίνωση προχώρησαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) καθώς από τους βομβαρδισμούς στην Γάζα χτυπήθηκε το πατρικό σπίτι του καταζητούμενου ως ενορχηστρωτή της επίθεσης στο Ισραήλ, του στρατιωτικού διοικητή της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ.

Από το πλήγμα σε συνοικία Αλ Φουρκάν στην Χαν Γιουνίς, σκοτώθηκε ο πατέρας του, ο αδελφός του, τα παιδιά του και άλλα μέλη της οικογένειας του. Ο 60χρονος Ντέιφ, γνωστός ως «Επισκέπτης», δεν είναι γνωστό εάν ήταν στο σπίτι την ώρα της επίθεσης, όμως οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μικρές, δεδομένης της θέσης του στην ιεραρχία της οργάνωσης.

Ο Ντέιφ (σημαίνει επισκέπτης ή φιλοξενούμενος), είναι στόχος ενδιαφέροντος για τις ισραηλινές δυνάμεις και υπηρεσίες πολλές δεκαετίες τώρα και εξαιτίας της δράσης του έχει γίνει συχνά στόχος επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην δολοφονία του. Ο Ντέιφ θρυλείται ότι είναι ο οργανωτής πολλών επιχειρήσεων της Χαμάς από την δεκαετία του 1990 και μετά. Θεωρείται ότι κρύβεται πίσω από την μεγάλη εκστρατεία βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας στα μέσα της δεκαετίας του 1990, που ξεκίνησε ως αντίδραση στις συμφωνίες του Όσλο.

Από τις συχνές απόπειρες δολοφονίας εναντίον του ανά τα χρόνια έχει υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη και στα άκρα του, με αποτέλεσμα να είναι χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου, ενώ λέγεται ότι έχει και μειωμένη όραση. Συνολικά έχει επιβιώσει από πέντε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που είχαν στόχο τον ίδιο, όμως σκότωσαν την γυναίκα του και άλλα μέλη της οικογένειας του.

Η συμμετοχή του στην οργάνωση της τελευταίας επίθεσης θεωρείται δεδομένη, ενώ η φωνή του ήταν αυτή που ακουγόταν στο ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε στην Γάζα και έδωσε το σήμα για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και έθετε το πλαίσιο της ως αντίδραση στην «βεβήλωση» του τεμένους του Αλ Ακσά.

Διαβάστε σχετικά: Εικόνες σοκ στη Μέση Ανατολή: Θηριωδίες χωρίς τέλος για 5η ημέρα – Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση του πολέμου (Video)

Μέση Ανατολή: Συγκλονιστικό βίντεο – Άμαχοι εν μέσω διασταυρούμενων πυρών (Video)

Έτσι φορτίζουν τα κινητά τους οι κάτοικοι στη Γάζα (Video)

Gideon Levy: Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει δύο εκατ. κατοίκους στη Γάζα χωρίς να πληρώσει οδυνηρό τίμημα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter