Οι καλλιτέχνες συνεχίζουν τον αγώνα και προσφεύγουν στο ΣτΕ – Καμία εμπιστοσύνη στις «δεσμεύσεις» Μητσοτάκη

Οι καλλιτέχνες συνεχίζουν τον αγώνα και προσφεύγουν στο ΣτΕ – Καμία εμπιστοσύνη στις «δεσμεύσεις» Μητσοτάκη

Για νομοθετική πρόταση μέχρι την Παρασκευή δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους φορέων και καλλιτεχνικών σωματείων.

Την ίδια στιγμή, βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι καλλιτέχνες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την Παρασκευή και καταθέτουν προσφυγή στο ΣτΕ όπως είχαν ήδη προγραμματίσει. Κανένα βήμα πίσω, μέχρι να δουν τι θα προβλέπει η νομοθετική πρόταση και αν ικανοποιεί τα αιτήματα του κλάδου. Άλλωστε ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί νομοθετική ρύθμιση και πριν από λίγες μέρες, και όταν τελικά κατατέθηκε η τροπολογία έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα, καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις στους κρατικούς φορείς.

Διαβάστε επίσης: Καθηγητές και καλλιτέχνες κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας (Photos)

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό συμμετείχαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Βούτσινος και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Εκ μέρους των καλλιτεχνών στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΗ Άρης Λάσκος, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Χορό Μίνα Ανανιάδου, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Βασίλης Παρασκευόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Αστέρης Πελτέκης, η Διευθύντρια Σπουδών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Δηώ Καγγελάρη, ο Διευθυντής Σπουδών της Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Γιάννης Ρήγας, ο εκπρόσωπος των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Θάνος Παπαδογιάννης, ο εκπρόσωπος ιδιωτικών δραματικών σχολών Μιχάλης Καλαμπόκης και ο νομικός σύμβουλος των σωματείων Μάνος Ελευθερόγλου.

Τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ:

Δεσμεύσεις Κυριάκου Μητσοτάκη:

– Εξομοίωση στα μισθολογικά, στην εξέλιξη και στα κλιμάκια για τις καλλιτεχνικές και συναφείς ειδικότητες, ΤΕ για όλους (χορό, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική).

– Ίδρυση δημόσιας και δωρεάν σχολής παραστατικών τεχνών μέχρι το 2025.

– Συμφωνία για την ύπαρξη οριζόντιας ακαδημαϊκής διαπερατότητας, δηλαδή δυνατότητας εισόδου αποφοίτων δραματικών και συναφών σχολών με κατατακτήριες εξετάσεις στο 3ο εξάμηνο τμημάτων ΑΕΙ.

 

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter