Οι καταγγελίες εμμένουν στο documentonews.gr – Αποκτήσαμε και εμβολιαστικό τουρισμό;

Οι καταγγελίες εμμένουν στο documentonews.gr – Αποκτήσαμε και εμβολιαστικό τουρισμό;

Νέες επώνυμες καταγγελίες που αφορούν εμβολιασμό τουριστών –κάτι το οποίο δεν έχει παραδεχθεί ή δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση – δέχεται η ιστοσελίδα documentonews.gr.

Οι καταγγελίες αυτές επιβεβαιώνουν ήδη ένα θέμα που έχει αναδείξει η ιστοσελίδα και η εφημερίδα Documento και αφορά την μεταφορά αλλοδαπών, πληρωμάτων κρουαζιερόπλοιων ή και τουριστών στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με αυτές, ακόμα και την Τρίτη 29 Ιουνίου, το μεσημέρι έφταναν πούλμαν με αλλοδαπούς για να εμβολιαστούν στο Μέγα Εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού.

Σημειώνουν πως ο αριθμός τους ήταν μεγάλος, πολλοί ασιατικής καταγωγής ενώ όπως αναφέρεται δεν επρόκειτο για πρόσφυγες ή μετανάστες αλλά για τουρίστες.

Επιπλέον και λόγω της συνεχούς άφιξης λεωφορείων (πούλμαν) παρατηρήθηκε συνωστισμός στη γραμματεία αλλά και μεγάλη αναμονή για τον εμβολιασμό.

«Δεν προλάβαιναν οι συνοδοί να μετράνε πούλμαν», αναφέρει μια εξ αυτών.

Σημειώνεται πως το documentonews έχει ήδη αναδείξει το θέμα ενώ στη χώρα υπάρχει μεγάλη ανάγκη εμβολίων και η ζήτηση υπολείπεται της προσφοράς, όπως είχε παραδεχθεί και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας κ. Θεμιστοκλέους λίγο πριν τις αποκαλύψεις του Documento στις 16/6,

Και τότε είχε προηγηθεί καταγγελία σύμφωνα με την οποία «κάθε Κυριακή εμβολιάζονται επιβάτες κρουαζιερόπλοιων στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό».

Μετά την καταγγελία αυτή το documentonews.gr είχε βρεθεί την Κυριακή 13 Ιουνίου έξω από το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο και είχε διαπιστωθεί ότι τουριστικό λεωφορείο έφυγε από αυτό και κατευθύνθηκε προς της Ακτή Μιαούλη όπου βρισκόταν εκεί το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Silver Sea.

Τρεις ημέρες μετά και ενώ οι καταγγελίες για εμβολιασμούς επιβαινόντων στα κρουαζιερόπλοια καθημερινά πλήθαιναν, την απάντηση στην αποκάλυψη του documentonews.gr είχαν δώσει τελικά κύκλοι του υπουργείου Υγείας.

«Η δράση αφορά αποκλειστικά πληρώματα κρουαζιερόπλοιων, στο πλαίσιο ενίσχυσης της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού. Η εμβολιαστική θωράκιση των προορισμών ήταν και η βασική φιλοσοφία του εμβολιασμού των νησιών στο πλαίσιο της επιχείρησης “Γαλάζια Ελευθερία”» είχαν δηλώσει.

Ωστόσο και ενώ οι καταγγελίες εμμένουν το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν οι εμβολιασμοί αυτοί αφορούν αποκλειστικά πληρώματα κρουαζιερόπλοιων ή αν τελικά γίνονται και εμβολιασμοί τουριστών οι οποίοι φθάνουν στην Ελλάδα για το λόγο αυτό ή και για τον λόγο αυτό.

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση παραδέχτηκε τελικά ότι εμβολιάζει πληρώματα κρουαζιερόπλοιων – Παραμένουν τα ερωτηματικά για τους επιβάτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter