Οι κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά προκαλούν «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου

Οι κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά προκαλούν «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου
Φωτογραφία αρχείου (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στο Μαξίμου η στάση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με ηχηρό τρόπο καταψήφισε την τροπολογία για τους μετανάστες και μάλιστα, απευθυνόμενος στους πολιτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι «ό,τι είχα χρέος να πω το είπα και όποιος θέλει να το καταλάβει, το κατάλαβε».

Η καταψήφιση της τροπολογίας για την νομική αναγνώριση μεταναστών και ο τρόπος που ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη στη δημόσια σφαίρα δεν είναι η μοναδική κίνηση του πρώην πρωθυπουργού, που αμφισβητεί ευθέως τις επιλογές του Μαξίμου, καθώς τον τελευταίο μήνα έχουν υπάρξει και άλλες βροντερές παρεμβάσεις.

Ελληνοτουρκικά

Πριν λίγες εβδομάδες πριν την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι με τον «πειρατή» δεν μιλάς, διαχωρίζοντας την θέση του από ακόμη μία στρατηγική επιλογή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην προσέγγιση των ελληνοτουρκικών.

Μάλιστα, πηγές του Μαξίμου αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχαν αναφέρει ότι είναι «γνωστές οι θέσεις του κ. Σαμαρά».

Ομόφυλα ζευγάρια

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός «σφυροκόπησε» το Μαξίμου και για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σημειώνοντας «να στηρίξουμε την πυρηνική οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας».

Οι παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά αποδομούν διαρκώς την επικοινωνιακή εικόνα που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ο Μητσοτάκης, περί ενός φιλελεύθερου και μετριοπαθούς πολιτικού, προκαλώντας μεγάλη ενόχληση στους «ενοίκους του Μαξίμου».

Φόβος για τις παρεμβάσεις του Σαμαρά

Για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της καταψήφισης της τροπολογίας για τους μετανάστες και από άλλους βουλευτές, το Μαξίμου επέβαλε κομματική πειθαρχία με «εξαίρεση τον Σαμαρά», δείχνοντας με καθαρότητα τον φόβο που προκαλούν οι συνεχείς παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Μάλιστα, τα ίδια ερωτήματα περί της επιβολής πειθαρχίας προκύπτουν και για άλλα νομοσχέδια που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς έχουν ήδη διατυπωθεί διαφωνίες.

Στο ερώτημα για την επιβολή κομματικής πειθαρχίας σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για το ομόφυλα ζευγάρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. Η «απομόνωση» του Αντώνη Σαμαρά δια της «εξαίρεσης» από την κομματική πειθαρχία είναι αυτή τη στιγμή η διαχείριση που ακολουθεί το Μαξίμου, καθώς θεωρείται αποτελεσματική.

Διαβάστε επίσης: Σαμαράς στη Βουλή: «Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα…» (Photos)

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν λογαριάζει το Σύνταγμα, αλλά στέκεται προσοχή στον Σαμαρά

Νέα επίθεση Σαμαρά στη διπλωματία Μητσοτάκη για τα Ελληνοτουρκικά (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter