Οι μαρτυρίες τεσσάρων γυναικών στη δίκη της Γκισλέιν Μάξουελ

Οι μαρτυρίες τεσσάρων γυναικών στη δίκη της Γκισλέιν Μάξουελ

Οι κατηγορίες εναντίον της πρώην συνεργάτιδας του Τζέφρι Έπστιν στηρίζονται κατά κύριο λόγο στις καταθέσεις τεσσάρων γυναικών που λένε ότι κακοποιήθηκαν από τον διάσημο χρηματιστή σε ηλικία μικρότερη των 18 ετών και ότι η Μάξουελ διευκόλυνε και ενίοτε συμμετείχε σε αυτές τις κακοποιήσεις.

Η 59χρονη Μάξουελ έχει δηλώσει αθώα σε έξι κατηγορίες: εμπορία λευκής σαρκός με ανήλικους, δελεασμό ανήλικου σε ταξίδι για παράνομες σεξουαλικές πράξεις, μεταφορά ανηλίκων με πρόθεση τη συμμετοχή σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις και τρεις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η υπεράσπισή της λέει ότι η Μάξουελ έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα αδικήματα του Έπστιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019. Έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη η Μάξουελ.

Οι μαρτυρίες

Οι αρχές την περασμένη Παρασκευή έκλεισε την παρουσίαση της υπόθεσής της, έχοντας καλέσει να καταθέσουν 24 μάρτυρες μέσα σε δέκα μέρες ακροάσεων. Η αρχή έγινε την 30ή Νοεμβρίου με μια γυναίκα με το ψευδώνυμο «Τζέιν», που είπε ότι η Μάξουελ μερικές φορές συμμετείχε στα ερωτικά μασάζ. Αυτή και ο Έπστιν την έκαναν να νιώσει ασφάλεια πριν αρχίσουν να την κακοποιούν. Οι δικηγόροι της Μάξουελ προσπάθησαν να αποδείξουν ότι η καταθέσεις της έχουν αντιφάσεις. Ισχυρίζονται ότι η «Τζέιν» είπε στις καταθέσεις της στην αστυνομία ότι δεν ήταν σίγουρη αν η Μάξουελ ήταν παρούσα στις κακοποιήσεις, ενώ η γυναίκα επανειλημμένως κατέθεσε ότι δεν θυμάται να είπε ποτέ κάτι τέτοιο στους αστυνόμους.

Η «Κέιτ» κατέθεσε την 6η Δεκεμβρίου ότι η Μάξουελ κανόνιζε τα ερωτικά μασάζ. Η γυναίκα κατέθεσε ότι πήγαινε ταξίδια πολλές φορές από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη και άλλους προορισμούς στις ΗΠΑ, με έξοδα του Έπστιν. Η Κάρολιν πήγαινε στο σπίτι του Έπστιν δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Είπε ότι η Μάξουελ μια φορά άγγιξε το στήθος, τα μπούτια και τους γλουτούς της λέγοντας ότι έχει ωραίο σώμα για τον Έπστιν και τους φίλους του, ενώ ήταν 14 ετών. Μετά από κάθε επίσκεψη την περίμεναν $300 δολάρια. Τελευταία, η Άννι Φάρμερ είπε την περασμένη Παρασκευή ότι η Μάξουελ έκανε μασάζ στο γυμνό της στήθος όταν ήταν 16 ετών το 1996, στο ράντσο του Έπστιν στο Νέο Μεξικό.

Διαβάστε επίσης: Νέα δεδομένα στην υπόθεση Επστάιν: Στα χέρια του FBI η σύντροφος του χρηματιστή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter