Οι μαζικές αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών στρίμωξαν την κυβέρνηση – Οι αλλαγές στα τεκμήρια φορολόγησης

Οι μαζικές αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών στρίμωξαν την κυβέρνηση – Οι αλλαγές στα τεκμήρια φορολόγησης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Οι μαζικές αντιδράσεις των δικηγόρων αλλά και γενικότερα των ελεύθερων επαγγελματιών στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς. Όλα αυτά, εν μέσω εβδομαδιαίας αποχής των δικηγόρων, αλλά και σφοδρών αντιδράσεων μετά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου που είπε οι δικηγόροι να γίνουν διανομείς.

Διαβάστε επίσης: Αναρωτιέται ο Τσακλόγλου γιατί οι δικηγόροι δεν πάνε να δουλέψουν ως ντελιβεράδες (Video)

Συγκεκριμένα, το επιτελείο του υπ. Οικονομικών, υπό τον φόβο σημαντικών «απωλειών» στις Ευρωεκλογές, αποφάσισε να «ξηλώσει» τα τεκμήρια, εάν ο φορολογούμενος ζητήσει έλεγχο. Τα τεκμήρια, ήταν μεταξύ άλλων αυτά που δημιούργησαν θύελλα αντιδράσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» τρεις σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο που αφορούν έναν μεγάλο αριθμό από το σύνολο των 730.000 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ατομικών επιχειρήσεων. Η διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Δευτέρας.

Ειδικότερα, η οπισθοχώρηση της κυβέρνησης, θα αφορά την διεύρυνση των περιπτώσεων που το τεκμαρτό εισόδημα θα θεωρείται μαχητό.

Συγκεκριμένα θα δίνεται το ελεύθερο στους φορολογουμένους επαγγελματίες να αρνούνται και να απορρίπτουν το τεκμαρτό ποσό, το οποίο υπολογίζει αυτόματα σαν εισόδημα γι΄ αυτούς φορολογική αρχή, με έναν όμως όρο.

Όσοι ασκήσουν το δικαίωμα ένστασης και επιμένουν ότι το πραγματικό εισόδημά τους είναι μικρότερο από το ελάχιστο τεκμαρτό που ορίζεται γι’ αυτούς, το αίτημά τους θα γίνεται δεκτό, αλλά αφού θέσουν τον εαυτό τους ως υποψήφιο για να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα, ώστε να αποδείξουν πως τα εισοδήματά τους είναι χαμηλότερα από την ελάχιστη αμοιβή.

Οποιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίας θα μπορεί να ζητήσει άρση του τεκμαρτού προσδιορισμού κατόπιν ελέγχου, ο οποίος θα επεκτείνεται σε δαπάνες για αγορά περιουσιακών στοιχείων, τραπεζικές καταθέσεις, πληρωμές με κάρτες και γενικά καταναλωτικές δαπάνες.

Διαβάστε επίσης: Ακόμα και ο Αδωνης «άδειασε» τον Τσακλόγλου για τον… ντελιβερά δικηγόρο (Video)

Αποστομωτική απάντηση Κασσελάκη στην… απορία Τσακλόγλου γιατί οι δικηγόροι δεν γίνονται ντελιβεράδες

Και κακοπληρωτής ο υπουργός Χατζηδάκης – Οφείλει εισφορές 4 ετών στον ΔΣΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter