«Οι Μητέρες»: το εντυπωσιακό ντεμπούτο της Αφροαμερικανίδας Μπριτ Μπένετ

«Οι Μητέρες»: το εντυπωσιακό ντεμπούτο της Αφροαμερικανίδας Μπριτ Μπένετ

Το πρώτο μυθιστόρημα της Αφροαμερικανίδας Μπριτ Μπένετ εντυπωσιάζει με τη μεστότητα και τη διεισδυτικότητά του.

Η Νάντια Τέρνερ, μια 17χρονη Αφροαμερικανίδα που ζει στο Όσιανσαϊντ, μια μικρή επαρχιακή πόλη της Νότιας Καλιφόρνιας, προσπαθεί με τον άγριο τρόπο να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της μετά την αυτοκτονία της μητέρας της, παλεύοντας παράλληλα με τη δύσκολη σχέση που έχει με τον παρόντα-απόντα στρατιωτικό πατέρα της. Όταν μένει έγκυος από τον γιο του πάστορα της τοπικής εκκλησίας δεν της μένει άλλη επιλογή από την έκτρωση. Σε αντίθεση με άλλα κορίτσια της κλειστής κοινωνίας στην οποία μεγάλωσε, η Νάντια καταφέρνει να την εγκαταλείψει και να ανοίξει τα φτερά της. Οπως και σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις όμως, όσο μακριά και αν φύγει κάποιος από έναν τόπο, ο τόπος αυτός εξακολουθεί να υπάρχει μέσα του και να ορίζει τις επιλογές του.

Το πρώτο μυθιστόρημα της μόλις 29 χρόνων Αφροαμερικανίδας Μπριτ Μπένετ (στην Αμερική κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια) εντυπωσιάζει με τη μεστότητα και τη διεισδυτικότητά του. Η γραφή της, άλλοτε ψυχρά κυνική και άλλοτε λεπτά λυρική, εναλλάσσεται σαν τα κύματα που βρέχουν τις ακτές του Όσιανσαϊντ, άλλες φορές μανιασμένα και άλλες σαν υγρή αγκαλιά. Εντυπωσιακό το εύρημά της να παρεμβάλλει στην ιστορία κεφάλαια τα οποία αφηγούνται οι Μητέρες (οι ηλικιωμένες γυναίκες που λόγω της ακέραιης ηθικής τους και του θρησκευτικού τους αισθήματος έχουν ειδικό ρόλο κυρίως στις αφροαμερικανικές εκκλησίες), οι οποίες αποτελούν τη φωνή της λογικής όπως την αντιλαμβάνεται η ασφυκτική θρησκευτική κοινότητα, η οποία καταδυναστεύει (πάντα με το χαμόγελο) όσους τολμούν να σκεφτούν και να πράξουν ελεύθερα.

Το βιβλίο της Μπένετ σημείωσε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ, ενώ το 2017 ανακοινώθηκε η μεταφορά του στον κινηματογράφο από τη Warner Bros. Τη μετάφραση έχει κάνει η Αννα Μαραγκάκη.

INFO

Οι Μητέρες, Μπριτ Μπένετ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πόλις

ISBN: 978-960-435-601-0

ΣΕΛ.: 352

ΤΙΜΗ: €16,00

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter