Οι μπουγάδες της Αθήνας στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento

Η τέχνη της μπουγάδας. Εικαστικοί παρουσιάζουν τα έργα τους σε μπαλκόνια γύρω από την πλατεία Βικτωρίας και αλλάζουν τις κυρίαρχες αναπαραστάσεις για τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας. Μικρά φροντισμένα περβάζια, μπουγαδόσκοινα και απλώστρες πρωταγωνιστούν σε αυτό το ιδιαίτερο φωτογραφικό και καλλιτεχνικό πρότζεκτ. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

O γνωστός σεφ Έκτορας Μποτρίνι μας ξεναγεί στον εφιάλτη και στο όνειρο της κουζίνας. Μία συζήτηση με τον Σπύρο Οικόπουλο για την παράδοση, τη μόδα των σεφ, το παρόν και το μέλλον.

Ο Μιχάλης Ρέππας μιλάει στο Docville και την Ηλέκτρα Ζαργάνη με αφορμή την παράσταση «Φεγγάρι από Χαρτί» που ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο. Μία συζήτηση για το Παγκράτι της παλιάς Αθήνας, τη νοσταλγία και τις αντιφάσεις της δεκαετίας του ’60, την πανδημία και τις αμερικανικές εκλογές.

Μια ομάδα πολιτών, σαν άλλοι Γαλάτες, στην Ύδρα, επιχειρούν να οικειοποιηθούν έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες δημόσιους χώρους του νησιού, την παλιά Δημοτική Αγορά. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Πώς οι εικαστικές εγκαταστάσεις των Αισχυλείων από διεθνής θεσμός ενδύονται έναν επαρχιώτικο μανδύα; Η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια της Ελευσίνας 2021 Κέλλυ Διαπούλη γράφει στο Docville για τα «Ελευσίνια μυστήρια» και τη σύγχρονη τέχνη ως κυβερνητικό ντεκόρ.

Μια συζήτηση με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Βασίλη Κουκαλάνι με αφορμή την παράσταση «Μια γιορτή στου Νουριάν». Το έργο -που αναφέρεται στον κοινωνικό αποκλεισμό, στη συμπερίληψη και την κοινωνική ισότητα- είναι γραμμένο από τον ιδρυτή του περίφημου βερολινέζικου θεάτρου GRIPS Φόλκερ Λούντβιχ. Συνέντευξη στην Αφροδίτη Ερμίδη.

Πώς φανταζόμαστε τη ζωή χωρίς ίντερνετ; Οι επιμελητές της έκθεσης «Imagine you wake up and there is no Internet» Κατερίνα Γκουτζιούλη και Voltnoi Brege μιλούν στο Documento για τη συνύπαρξη ανθρώπου και μηχανής στον 21ο αιώνα.

Η Δανάη Παπαδημητρίου συστήνεται στο Docville μέσα από τη στήλη New Entries της Αφροδίτης Ερμίδη.

Ετικέτες