Οι νέες BMW X3 M και BMW Χ4 Μ θέτουν νέα πρότυπα επιδόσεων.

Οι νέες BMW X3 M και BMW Χ4 Μ θέτουν νέα πρότυπα επιδόσεων.

Η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει τις BMW X3 M και BMW Χ4 Μ, οι οποίες λανσάρονται φυσικά και στις εκδόσεις Competition.

Ο 3λιτρος σε σειρά 6κύλινδρος κινητήρας, τεχνολογίας M TwinPower Turbo, αποδίδει 480 ίππους, με ροπή 600Nm, ενώ η έκδοση bi-turbo για τις εκδόσεις Competition, αυξάνει την ισχύ κατά 30 ίππους, φτάνοντας τους 510.

M xDrive, Active M Differential

Ο νέος κινητήρας συνεργάζεται με ένα 8τάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic και χρησιμοποιεί το νέο σύστημα 4κίνησης M. Το M xDrive μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ προσφέρονται και δύο προγράμματα οδήγησης AWD. Σε συνεργασία με το Active M Differential στον πίσω άξονα, επιτρέπεται η κατανομή ισχύος μεταξύ των τεσσάρων τροχών. Τα 100 χ.α.ω. έρχονται σε 4,2δλ., ενώ οι εκδόσεις Competition, είναι ταχύτερες κατά 0,1δλ.

Τεχνολογία πλαισίου τύπου M

Το αμάξωμα έχει ενισχυθεί, ενώ η τεχνολογία του πλαισίου είναι προηγμένη. Για τους ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες προδιαγραφών M, υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις, προσφέροντας σωστή κίνηση τροχών, με την ανάρτηση εμπρός να περιλαμβάνει γόνατα και δύο συνδέσμους και πίσω, πέντε συνδέσμους. Έτσι, το αυτοκίνητο είναι ακριβές και προβλέψιμο.

Το πακέτο τεχνολογιών πλαισίου, ολοκληρώνεται με το σύστημα διεύθυνσης τύπου M και ισχυρά συνθετικά φρένα. Η λίστα του βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Μέσω διακόπτη ρυθμίζονται τα χαρακτηριστικά του μοτέρ και του κιβωτίου, όπως, άλλωστε και το σύστημα διεύθυνσης. Το σύστημα DSC (Dynamic Stability Control) επιτρέπει ελεγχόμενη ολίσθηση τροχών σε M Dynamic Mode, ενώ μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Αξίζει να τονιστεί πως στο προαιρετικό Head-Up Display, το περιεχόμενο μπορεί να διαμορφώνεται από το μενού iDrive. Ο οδηγός μπορεί να αποθηκεύσει δύο προφίλ και να τα επιλέγει μέσω των δύο διακοπτών Μ στο τιμόνι.

Σχεδιαστικά στοιχεία Μ εντός και εκτός καμπίνας

Αυτά βελτιστοποιούν την παροχή αέρα σε όλες τις εκδόσεις και βελτιώνουν το αεροδυναμικό πακέτο. Εσωτερικά, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα, η δερμάτινη επένδυση Vernasca, το cockpit τύπου M, το δερμάτινο τιμόνι M και ο επιλογέας M συνθέτουν ένα πολυτελές περιβάλλον, ενώ οι BMW X3 M Competition και BMW X4 M Competition, έχουν πιο εκφραστικές εξωτερικές πινελιές, καθώς το πλαίσιο της μάσκας είναι απόχρωσης μαύρης μεταλλικής, ενώ ξεχωρίζουν τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, τα «βράγχια» Μ και το πίσω σπόιλερ, στην ίδια απόχρωση. Στον βασικό εξοπλισμό παρέχονται ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών και σπορ σύστημα εξάτμισης. Εντός, τα καθίσματα είναι επενδυμένα με δέρμα Merino, ενώ το όνομα του μοντέλου είναι γραμμένο στην κεντρική κονσόλα. Προαιρετικές επιλογές για τα μοντέλα Competition περιλαμβάνουν δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις με ύφασμα Alcantara.

Αναφορικά με το πακέτο εξωτερικού M Carbon, αφορά πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) για τις εμπρός εισαγωγές, τις αεροτομές στην εμπρός ποδιά, τον πίσω διαχύτη και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών. Στις BMW X4 M και BMW X4 M Competition, τα στοιχεία αυτά πλαισιώνονται από μία πίσω αεροτομή CFRP.

Μεταξύ των στοιχείων του βασικού εξοπλισμού των μοντέλων όλων των εκδόσεων, είναι οι προβολείς LED, σύστημα ηχείων hi-fi και το πακέτο ConnectedDrive που περιλαμβάνει το σύστημα Πλοήγησης Professional. Τέλος, η λίστα προαιρετικών επιλογών περιλαμβάνει συστήματα υποστήριξης οδηγού και ψηφιακές υπηρεσίες των BMW Connected και BMW ConnectedDrive.

Πηγή: BMW

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter