Οι Ντάλτον, ο Μπαγιούν και ο… Λούκι Λουκ στην Λούτσα

Οι Ντάλτον, ο Μπαγιούν και ο… Λούκι Λουκ στην Λούτσα

Μετά από την ταυτοποίηση των έξι θυμάτων στην Λούτσα και τα δημοσιεύματα που τους συνδέουν με την συμμορία Daltons που είχε συστήσει ο Κούρδος κάπο της μαφίας Μπαρίς Μπογιούν που φέρεται να ζει στην Ιταλία, πληροφορίες για την δράση τους άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet οι νεκροί είναι οι: Doruk Ersu Büyüktunç, Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Bars Çagan και Burak Tahmaz. Τα ονόματα αυτά συνδέονται με την οργάνωση του Μπογιούν, η οποία μέχρι και πέρσι είχε αιματοκυλίσει την Κωνσταντινούπολη πέριξ της συνοικίας Μπέγιογλου (Πέραν). Μάλιστα πάλι σύμφωνα με πληροφορίες οι δολοφονηθέντες στη Λούτσα (ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς) είχαν δράση και ως εκτελεστές της συμμορίας.

Η συγκεκριμένη συμμορία εμπορίου ναρκωτικών είχε κάνει συνώνυμο της δράσης της τις δολοφονίες στη μέση του δρόμου με τους εκτελεστές να είναι καβάλα σε μηχανές. Μέσα στο 2022 σημειώθηκαν 30 τέτοιες επιθέσεις στα στενά της Πόλης γύρω από το Μπέγιογλου. Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρουν πως από τις σφαίρες (πιθανότατα) των Daltons έπεσε νεκρός τον Αύγουστο ένας 36χρονος, ο Τανέρ Σανλί που θεωρούνταν φυσιογνωμία του υποκόσμου της Κωνσταντινούπολης και ήταν γνωστός ως «Μπελαλής Τανέρ» (7 Bela Taner). Αντίστοιχα στις αρχές του 2023 επίθεση τέτοιου είδους φέρεται να είχε δεχθεί μεταξύ άλλων και ο ανηψιός του… διάσημου κάπο των κάπο της τουρκικής μαφίας, Αλαατίν Τσακιτζί (με τις γνωστές διασυνδέσεις με τον Ερντογάν και τους Γκρίζους Λύκους), Αντέμ ο οποίος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος από σφαίρες σε νοσοκομείο. Για την επίθεση στον Αντέμ Τσακιτζί είχαν συλληφθεί τρία άτομα για τα οποία το μόνο που έγινε γνωστό ήταν τα αρχικά τους. Πρόκειται για τους A.H.B, O.O. και F.Ç.

Από τα τουρκικά δημοσιεύματα γίνεται κατανοητό ότι η εν λόγω συμμορία θεωρείται πλέον ανενεργή στην Τουρκία (ή καλύτερα εξαρθρωμένη) αφού πολλά μέλη της συνελήφθησαν σε επέμβαση της αστυνομίας πριν μερικούς μήνες. Η επιχείρηση εναντίον τους, αλλά και οι διάφορες κόντρες με άλλες συμμορίες, όπως επί παραδείγματι με την φατρία του εμπορίου των ναρκωτικών Anucurlar, οδήγησε αρκετούς από αυτούς να φύγουν από την Τουρκία. Μέλη της έχουν δολοφονηθεί στην Γεωργία, ενώ μέλη της είχαν συμμετοχή στην δολοφονία του Αλίλ Αϊ στο Σατονέ της Γαλλίας στις 6 Αυγούστου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με την συμμορία, έχει και η ιστορία του αρχηγού της Μπαρίς Μπογιούν. Ο Μπαγιούν είχε συλληφθεί στο Ρίμινι τον Αύγουστο του 2022. Μαζί του ήταν τρεις Ελβετοί, που τον πήγαν εκεί με αυτοκίνητο που έφερε ελβετικές πινακίδες. Ο Μπογιούν φέρεται να ζήτησε άσυλο στην Ιταλία ως πολιτικός πρόσφυγας. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Μπογιούν πήγαινε συχνά στην Ελβετία, και είχε σχέσεις με τις ντόπιες οργανώσεις. Ένα άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται στην ιστορία του Μπογιούν εκτός Τουρκίας είναι ο Unal K. που είναι ελβετικής καταγωγής και είχε υποδεχθεί τον Μπογιούν πολλές φορές στην Ελβετία. Ο Μπογιούν δεν είναι ο μόνος τούρκος μαφιόζος που πάει στην Ελβετία. Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα τοπικά μέσα, πολλοί Τούρκοι μαφιόζοι έχουν ακόμα και άδεια παραμονής, πράγμα που ελβετικά μέσα ενημέρωσης δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ανεξάρτητα. Τουρκικά μέσα και δημοσιεύματα επίσης συνδέουν το όνομα του Μπαγιούν με τον ορκισμένο εχθρό του Ταγίπ Ερντογάν και επίσης αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ, αντίπαλο του Αλαατίν Τσακιτζί. Οι πληροφορίες αυτές σχετικά με την σύνδεση Μπαγιούν- Πεκέρ δεν είναι δυνατόν να επαληθευθούν.

Όσον αφορά στο ποιοι είναι αυτοί που σκότωσαν τους Dalton στην Λούτσα, η Milliyet αποδίδει την δολοφονία στη συμμορία RedKit gang που ανέβασε βίντεο με μήνυμα ικανοποίησης για το αποτέλεσμα της… επιχειρήσεις σε λογαριασμό στο TikTok υπό το hashtag «Redkitler». Από μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, ουσιαστικά το όνομα της συμμορίας δεν δίνει στοιχεία για τους δράστες αφού πρόκειται περί ειρωνείας δεδομένου του γεγονότος ότι στην Τουρκία «Red Kit» ονομάζεται ο… Λούκι Λουκ.

Διαβάστε σχετικά: Le Point μετά το μακελειό στην Αρτέμιδα: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών της τουρκικής μαφίας σε όλη την Ευρώπη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter