Οι πολίτες να απαιτήσουν η χώρα 
να αλλάξει πορεία

Οι πολίτες να απαιτήσουν η χώρα 
να αλλάξει πορεία

Η κυβέρνηση ήταν ενήµερη για τη ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Οµικρον στην κοινωνία από τα µέσα ∆εκέµβρη, είπε την περασµένη Τρίτη στον Σκάι ο πνευµονολόγος Νίκος Τζανάκης.

Παράλληλα ζήτησε να παρθούν και νέα µέτρα διότι τα ήδη υπάρχοντα δεν επαρκούν, όπως είπε, για να αναχαιτίσουν τον ιό και ειδικά σε σχολεία και πανεπιστήµια, όπου η διασπορά του είναι τεράστια.

Ο πρόεδρος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους λογαριασµούς του στα social media την Τρίτη που µας πέρασε ότι είχε ενηµερωθεί από τους επιστήµονες από την Τετάρτη 22 ∆εκεµβρίου.

Αλλωστε η µια µετά την άλλη οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έσπευσαν να λάβουν µέτρα, ακόµη και ακραία, όπως η Ολλανδία που κατέβασε ρολά.
Οµως στην ηµεδαπή άκρα του τάφου σιωπή. Επρεπε να περάσει πάνω από µισός µήνας προκειµένου να ισχύσουν τα µέτρα που ανακοινώθηκαν.
∆ιάστηµα κρίσιµο για να ξεφύγει ο ιός εντός της κοινωνίας, όπως δείχνει ο αριθµός των κρουσµάτων, και πλέον όλοι αφηνόµαστε στα χέρια της θεάς Τύχης προκειµένου η εν λόγω παραλλαγή να είναι τουλάχιστον λιγότερο θανατηφόρα.

Και ενώ η κοινωνία κλείνεται στο σπίτι, φοβάται και αυτοπεριορίζεται σε µια εποχή που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ανάσες λόγω της οικονοµικής δυσπραγίας, οι κυβερνώντες, αποθρασυνόµενοι από τη µιντιακή ανοχή, εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ για χειµερινά θέρετρα, όπως ο πρωθυπουργός, ή αποδίδουν την καθυστερηµένη λήψη µέτρων στη µεγαθυµία τους να αφήσουν την κοινωνία να χαλαρώσει στις γιορτές!

Είναι τέτοιος ο κυνισµός των κυβερνώντων που ο αντιπρόεδρος της Ν∆ και υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης ισχυρίστηκε µπροστά στις κάµερες του Σκάι ότι ο πρωθυπουργός πέρυσι το καλοκαίρι είπε ψέµατα για το «τελευταίο µίλι» της πανδηµίας προκειµένου η χώρα να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.
Και η δικαιολογία «Αδωνης είναι, ό,τι θέλει λέει» προφανώς δεν ισχύει, από τη στιγµή που δεν υπήρξε καµία διάψευση.

Νοµίζω ότι το συµπέρασµα είναι εξαιρετικά απλό και σκληρό συνάµα: επί της ουσίας οι πολίτες είναι µόνοι και απροστάτευτοι, αντιµέτωποι µε σωρεία αντιφατικών και πολλές φορές λανθασµένων αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας σε συνδυασµό µε την ακραία ιδεοληψία της ατοµικής ευθύνης και έναν ιδιόµορφο αντικρατισµό σε όλα πλην του πορτοφολιού των κυβερνώντων και των οικονοµικών συµφερόντων που τους στηρίζουν. Γι’ αυτό, µε φόντο την οικονοµική ανέχεια λόγω χρεοκοπίας µε ευθύνη των ίδιων ανθρώπων, επιβάλλεται να βγάλουν τα ανάλογα συµπεράσµατα και να απαιτήσουν από τις πολιτικές δυνάµεις που θέλουν και µπορούν η χώρα να αλλάξει πορεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter