Οι προτάσεις πολιτισμού για την εβδομάδα 7-12/9

Οι προτάσεις πολιτισμού για την εβδομάδα 7-12/9

Οι προτάσεις πολιτισμού των συντακτών του Docville για την εβδομάδα 7-12/9

«Κι αυτό που θέλω να σου πω…»

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης στην ερμηνεία και ο Θύμιος Παπαδόπουλος στη διεύθυνση ορχήστρας, οι «άνθρωποι που περπάτησαν» με τον Θάνο Μικρούτσικο, θυμούνται και τραγουδούν αγαπημένα κομμάτια του συνθέτη. Γιατί ο μόνος τρόπος που θα ήθελε ο Θάνος να τον θυμόμαστε είναι μέσα από το έργο του, τραγουδώντας τους ποιητές που τόσο αγάπησε. Τα τραγούδια του θα είναι πάντα εδώ. Να μας αποκαλύπτουν τα κρυμμένα και τα θαύματα. Μοιράζεται μαζί μας μια υπόσχεση-ευχή: «Κι αυτό που θέλω να σου πω το πιο όμορφο απ’ όλα δεν σ’ το ’χω πει ακόμα».

INF0

7/9 (21.00), Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής

«HermAphrodite» Σύρος

Μια συνάντηση με τα φύλα και τις ταυτότητες που επηρεάζουν καθοριστικά και διαμορφώνουν τις εμπειρίες, την ισχύ και την προσωπική και κοινωνική ζωή όλων μας – γυναίκες, άντρες σε όλο το φάσμα της θηλυκότητας και της αρρενωπότητας. Στην εκπνοή αυτού του πολύ ιδιαίτερου καλοκαιριού, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης αλλά και με αισιοδοξία, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε καλλιτέχνες, επισκέπτες και κατοίκους της Σύρου στις ειδικά προσαρμοσμένες εκδηλώσεις του «HermAphrodite» Pre-Festival.

INF0 11-13/9 Ερμούπολη, Σύρος

6 φόνοι εν καιρώ ειρήνης

Ο φόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον μηχανισμό καταστολής του κράτους, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ο φόνος του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τους συμφοιτητές του γιατί δεν ανέχονταν τη διαφορετικότητά του, ο βιασμός και η άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη από δύο βαθιά ψυχικά διαταραγμένους νέους που ταυτίζουν τη σεξουαλικότητα με τη βία, η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν επειδή το χρώμα του δέρματός του δεν ταίριαζε με αυτό των άνανδρων θυτών του και το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας από «φιλήσυχους» πολίτες με την αρωγή και συγκάλυψη της αστυνομίας πυροδότησαν την έκθεση του εικαστικού Νίκου Γιαβρόπουλου με τίτλο «6 φόνοι εν καιρώ ειρήνης».

INF0 Γιαλί Τζαμί (Ενετικό Λιμάνι Χανίων), έως 25/9

Στον κόσμο των Χαΐνηδων

Με μότο «Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνοδεύονται από τα παιδιά που κρύβουν μέσα τους» οι Χαΐνηδες στήνουν μια μουσική παράσταση όπου «πεινασμένα άγρια θηρία, παράτολμοι ακροβάτες, σεληνιασμένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι μάγοι, αλογάρηδες Τσιγγάνοι, θαλασσοδαρμένοι κουρσάροι και παιχνιδιάρηδες ληστές τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου. Πάνω σ’ αυτό χορεύει μια σκιά. Η σκιά της αρχέγονης φλόγας  της ύπαρξης».

INF0 9/9 (21.00), Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

«Πότε Βούδας, πότε Κούδας»

Ενα επιλεγμένο αφιέρωμα στον πολυγραφότατο συνθέτη Μανώλη Ρασούλη διοργανώνει ο ΟΜΜ Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στο Μέγαρο» στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν και θα τιμήσουν τον συνθέτη με τα εμβληματικά τραγούδια του είναι οι Δώρος Δημοσθένους, Λιζέτα Καλημέρη, Γιώργος Λίζος, Σοφία Παπάζογλου, Κωνσταντίνος Στεφανής, Ναταλία Ρασούλη.

INF0 6/9 στις 21.00

Θραύσματα μιας μουσικής γλώσσας

Ο Μίνως Μάτσας παρουσιάζει τη μουσική διαδρομή «Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει» σε μια συναυλία στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας. Σήμερα που οι συνθήκες μοιάζουν να μας οδηγούν στην απομόνωση και στον περιορισμό, ο συνθέτης με την πλούσια σε ήχους, ενέργεια και συναισθήματα μουσική του θα επικοινωνήσει τη δική του αλήθεια: ότι το μαζί ενδυναμώνει την ύπαρξή μας, απελευθερώνει και συρρικνώνει την καθολική αβεβαιότητα που έχει εμφανιστεί στη ζωή μας. Ο Μ. Μάτσας θα παίξει πιάνο πλαισιωμένος από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και επτά σολίστ.

INF0 10/9 στις 20.30

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter