Οι Sòlastas στο FAUST

Οι Sòlastas στο FAUST

Οι Sòlastas έρχονται για πρώτη φορά στη σκηνή του FAUST με μυσταγωγικές μουσικές του Βορρά, την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Παραδοσιακή μουσική από την Ιρλανδία, Σκωτία, Σουηδία, τις χώρες των Sami, τα Απαλλάχια Όρη, διασκευές από Thom Yorke, Fever Ray, Röyksopp, αλλά και δικές τους μουσικές συνθέσεις. Χρησιμοποιώντας αντισυμβατικά όργανα, όπως τη σουηδική μεσαιωνική nyckelharpa (ένα μεγάλο βιολί με ξύλινα κλειδιά και συμπαθητικές χορδές) ή την πορτογαλική μαντόλα. Τραγούδια για τη θάλασσα, την αγάπη, την εργασία, τον πόλεμο και το φανταστικό με φωνητικές τεχνικές όπως αυτή του αρχαίου σουηδικού kulning, αλλά και του Sami σαμανικού joik.

Οι Sòlastas παίζουν world music, κυρίως άγνωστα τραγούδια στην αγγλική και γαέλικη γλώσσα από Ιρλανδία, Σκωτία, αλλά και σαμανικούς σκοπούς από τη Λαπωνία, παραδοσιακή μουσική από τη Σουηδία, τα Απαλάχια Όρη, τη γυναικεία παράδοση του Χεράτ (Καμπούλ), το Αφγανιστάν, την Ελλάδα, τη θρησκευτική μεσαιωνική παράδοση της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Καταλονίας, καθώς και τη μουσική των Βαλκανίων σε δικές τους ενορχηστρώσεις βασισμένες στο ύφος του κάθε είδους.

Πολλά από τα τραγούδια είναι χωρίς τη συνοδεία οργάνων ή με όσο το δυνατό λιγότερα όργανα και η ενορχήστρωση είναι βασισμένη στην τεχνική των Sean Nós Gaelic και της σχολής των βάρδων. Η μπάντα ξεκίνησε ως ντουέτο το 2011 με το όνομα «Labrini Gioti & George Tsimbouksis Project», μέχρι το 2013 που ενώθηκαν με τον Αντώνη Πανταζή και ξεκίνησαν τους αυτοσχεδιασμούς & τα live με ηλεκτροακουστικό ήχο πάνω σε παραδοσιακές μουσικές που ήδη έπαιζαν.

Η μπάντα έχει παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Φαντάστικον 2016, στο 1ο, 2ο και 3o Φεστιβαλ Κέλτικης Μουσικής, στη μουσική σκηνή «1002 Νύχτες», στο «Poems ‘n crimes» , στο Gagarin music stage, Iανός, στο Ζάππειο, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, μεταξύ άλλων.

Συνδιοργανώνει το Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής. Συνεργάζεται με τον Ελληνο-Ιρλανδικό Σύλλογο, την Ιρλανδική και τη Βρετανική Πρεσβεία.

Μέλη:

Λαμπρινή Γιώτη: nyckelharpa, πιάνο, φωνή, έρευνα και επιμέλεια ρεπερτορίου

Γιώργος Τσιμπουξής: τρίχορδο μπουζούκι, κλασική κιθάρα, πορτογαλική μαντόλα

Αντώνης Πανταζής: αμερικάνικο μαντολίνο

Xάρης Κελλάρης: μπάσο, soundscapes

Guest performance:

Μέλη της χορωδίας Curfá Gaelic/Nordic Choir

Αρβανίτου Αγγελική- σοπράνο

Τσάμη Ελένη- άλτο

Γαλανάκης Οδυσσέας- τενόρος/βαρύτονος

Παναγιώτης Διαμαντόπουλος – μπάσος

Bιογραφικό Sòlastas :

info 

FAUST, Πέμπτη 13 Ιουνίου Ώρα έναρξης: 21:30

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter