«Οι σπόνσορες της αισχροκέρδειας» στο επίκεντρο του νέου video του iSYRIZA

«Οι σπόνσορες της αισχροκέρδειας» στο επίκεντρο του νέου video του iSYRIZA

«Καλπάζει» η ακρίβεια με εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να στενάζουν και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίζει τη χρησιμοποίηση του αφηγήματος περί «εισαγόμενου» προβλήματος.

Στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές η Ελλάδα αναστενάζει και το μόνο που διατίθεται δωρεάν είναι τα ψέματα της κυβέρνησης για εισαγόμενη ακρίβεια και οι κάλπικες υποσχέσεις ότι όλα θα βελτιωθούν αν ο καταναλωτής διαλέγει πιο προσεκτικά.

Τα στοιχεία της Eurostat έρχονται να αποδομήσουν το κυβερνητικό αφήγημα, παρουσιάζοντας αναλυτικά συγκριτικά στοιχεία ανατιμήσεων ανά κατηγορία τροφίμων. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία τοποθετούν την Ελλάδα στην κορυφή της σχετικής λίστας εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όσον αφορά το κόστος των εγχώριων προϊόντων

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Eurostat, το κόστος διατροφής στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 8,9% που αποτελεί τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό στην ΕΕ μετά τη Μάλτα (10,2%).

Παράλληλα, η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στα φρούτα (14,9%), στα τυροκομικά με 9,4% και στα κρέατα (6,5%).

Συγκεκριμένα, οι τιμές στα βασικά είδη προϊόντων έχουν διπλασιαστεί, ενώ για φρούτα λαχανικά κρέατα και ψάρια τα καπέλα φτάνουν σήμερα έως και στο 500%.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για την καλή πορεία της οικονομίας και την αύξηση των μισθών, υποστηρίζοντας ότι οι μισθωτοί βρίσκονται στη ζώνη μεταξύ 1000 – 3000 ευρώ,  τα στοιχεία από το Εργάνη τον διαψεύδουν, καθώς καταδεικνύουν για το 2023 ότι 1 στους 3 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα έχει μισθό 800 (μεικτά) ευρώ.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αγοραστική δύναμη των μισθών μειώθηκε κατά 20% την τελευταία δεκαετία και το 26.3% του πληθυσμού της χώρας  βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.

To νέο βίντεο του iSYRIZA θέτει στο επίκεντρο της κριτικής του προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακριβώς αυτά τα ζητήματα.

Στην πραγματικότητα αυτό που συντελείται μπροστά στα μάτια μας είναι ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου, με τους πολίτες να κόβουν από παντού για να μπορέσουν να ζήσουν.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Τεμπονέρας – «Κάνω στην άκρη για το κοινό καλό»

Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Τετραπλές κάλπες – Η παρέμβαση Τσίπρα και η απάντηση Κασσελάκη

Τριπλή επιβεβαίωση του Documentonews: Άμεσα οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Υποψήφιος πρόεδρος ο Δ. Τεμπονέρας», λένε συνεργάτες του

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Σενάριο για κάλπες σε 2 εβδομάδες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter