Οι ταινίες της ημέρας: «Επικίνδυνες Αποστολές», το υποψήφιο για τρία Όσκαρ «Αφανείς Ηρωίδες» και «Η Παριζιάνα»

Οι ταινίες της ημέρας: «Επικίνδυνες Αποστολές», το υποψήφιο για τρία Όσκαρ «Αφανείς Ηρωίδες» και «Η Παριζιάνα»

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου, προβάλλεται το υποψήφιο σε τρεις κατηγορίες Όσκαρ «Αφανείς Ηρωίδες», καταιγιστική δράση με το «Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό ‘Εθνος» και ελληνικός κινηματογράφο με την Ρένα Βλαχοπούλου στην «Παριζιάνα».

Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό ‘Εθνος/ ΣΚΑΪ- 21:00

Η υπηρεσία της IMF απειλείται από το “Συνδικάτο”, μια σχεδόν μυθική οργάνωση δολοφόνων και αδίστακτων πρακτόρων που σκοτώνουν κατά παραγγελία.

Ο πράκτορας της IMF Ίθαν Χαντ γίνεται στόχος του Συνδικάτου, όπως και οι συνεργάτες του, η CIA δεν τον εμπιστεύεται και οι αντίπαλοί του καλύπτονται από υψηλά ιστάμενες διασυνδέσεις. Αντιμέτωποι με την διάλυση του IMF, ο Ήθαν συγκροτεί την ομάδα του για την τελική και πιο δύσκολη αποστολή τους, να αποδείξει την ύπαρξη του “Συνδικάτου” και να καταστείλει την οργάνωση με κάθε μέσο. Στο πλευρό του Ίθαν Χαντ και της ομάδας του θα βρεθεί και μια αποκηρυγμένη Βρετανίδα πράκτορας, ο ρόλος της οποίας συνιστά άλλο ένα μυστήριο. Στόχος του Ίθαν Χαντ όπως πάντα, να προστατέψει τους φίλους του και να κάνει το αδύνατο… δυνατό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι!

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Μακ Κουάρι

Ηθοποιοί: Τομ Κρουζ, Τζέρεμι Ρένερ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον

Η Παριζιάνα/ ANT1- 21:30

Η Πελαγία (Ρένα Βλαχοπούλου) είναι μια συνοικιακή μοδίστρα. Η αδελφή της (Ερρικα Μπρόγιερ) την προτρέπει να ανοίξει μια μπουτίκ στο Κολωνάκι. Μαζί με δύο φίλους τους (Χρόνης Εξαρχάκος & Βαγγέλης Σειληνός), που θέλουν την νεαρή αδελφή της μοδίστρας, φεύγουν για φωτογράφιση στη Μύκονο. Το κόλπο φαίνεται να πιάνει, ώσπου ένας παλιός γνώριμος (Κώστας Καρράς) της Πελαγίας εμφανίζεται στο ξενοδοχείο και, μαζί με έναν νεαρό μουσικό (Βαγγέλης Σειληνός), αρχίζουν να διεκδικούν την καρδιά της αδερφή της. Εκεί η Πελαγία γνωρίζει και παντρεύεται έναν πάμπλουτο ελληνοαμερικανό (Δημήτρης Καλλιβωκάς). Στο ταξίδι του μέλιτος εκείνος σκοτώνεται.

Επιστρέφει στην Αθήνα να κάνει επίδειξη μόδας στη βίλα ενός πλουσίου που λείπει αλλά εμφανίζεται αιφνιδίως όπως και ο άντρας της που θεωρούσε σκοτωμένο.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Ηθοποιοί: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός

Αφανείς Ηρωίδες/ ALPHA- 23:45

Το «Αφανείς Ηρωίδες» είναι η απίστευτη άγνωστη ιστορία των Κάθριν Τζόνσον (Ταράζι Π. Χένσον), Ντόροθι Βον (Οκτάβια Σπένσερ) και Μαίρη Τζάκσον (Τζανέλ Μονέ), τριών ιδιοφυών Αφροαμερικανών γυναικών, οι οποίες εργάζονταν για τη NASA και ήταν οι εγκέφαλοι πίσω από μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην ιστορία: την εκτόξευση του αστροναύτη Τζον Γκλεν σε τροχιά, ένα σπουδαίο επίτευγμα που ανέτρεψε την διαστημική κούρσα και ενθουσίασε τον κόσμο.

Οι τρεις πρωτοπόροι ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο που συνάντησαν λόγω του φύλου και της φυλής τους, εμπνέοντας τις επόμενες γενιές να κάνουν μεγάλα όνειρα.

Σκηνοθεσία: Τίοντορ Μέλφι

Ηθοποιοί: Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζανέλ Μονέ

* Στα 89α βραβεία Όσκαρ έλαβε υποψηφιότητα σε τρεις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, Β’ Γυναικείου ρόλου (Οκτάβια Σπένσερ) και διασκευασμένου σεναρίου.

* Στις Χρυσές Σφαίρες του 2017 ήταν υποψήφια σε δύο κατηγορίες: Β’ Γυναικείου ρόλου (Οκτάβια Σπένσερ) και πρωτότυπης μουσικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter