Οι ταινίες της ημέρας: Γούντι Άλλεν και Μέρες Ραδιοφώνου, Άντρες Με τα Όλα τους και η περιπέτεια Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει

Οι ταινίες της ημέρας: Γούντι Άλλεν και Μέρες Ραδιοφώνου, Άντρες Με τα Όλα τους και η περιπέτεια Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου, προβάλλεται το αυτοβιογραφικό έργο του Γούντι Άλλεν Μέρες Ραδιοφώνου, η βρετανική σάτιρα Άντρες με τα όλα τους και αδρεναλίνη στα ύψη με το Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει.

Μέρες Ραδιοφώνου/ ΕΡΤ2-22:15

Συνεπαρμένος από ραδιοφωνικές ιστορίες για αιματηρούς πολέμους και όμορφες διασημότητες, ο δεκάχρονος Τζο Νίντλμαν, ανυπομονεί για την μέρα που θα δει κατασκόπους, γερμανικά υποβρύχια ή έστω ένα «πολλά υποσχόμενο» χαμόγελο στο πρόσωπο της σέξι δασκάλας του σχολείου του. Την ώρα που οι φωνές στο ραδιόφωνο δίνουν υλικό στην φαντασία του Τζο, οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω τους, έχουν και αυτοί τις δικές τους φαντασιώσεις. Όσο τα αστέρια ανατέλλουν, καριέρες σβήνουν και ένα ολόκληρο έθνος προσπαθεί να αντιμετωπίσει το αβέβαιο μέλλον που έρχεται, μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι μέρες του ραδιοφώνου μπορεί κάποτε να ξεθωριάζουν… αλλά η μαγεία των αναμνήσεων του Τζο θα μένει πάντα ζωντανή.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλλεν

Ηθοποιοί: Μία Φάροου, Τζεφ Ντάνιελς, Νταιάν Κίτον, Ντάι Γουέστ

Άντρες Με τα Όλα τους/ ALPHA-00:20

Έχοντας φτάσει στα έσχατα σημεία οικονομικής ένδειας κι εμπνεόμενοι από ένα ανάλογο θέαμα, έξι απολυμένοι εργάτες αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν τη μιζέρια της ζωής τους παρουσιάζοντας ένα νούμερο ανδρικού στριπτήζ. Ο 30χρονος Γκαζ είναι αυτός που αποφασίζει να βάλει στο «τολμηρό» σχέδιό του μια ομάδα φίλων του, οι οποίοι μόνο για strip-show δεν σε προδιαθέτουν: ο κολλητός του αλλά και υπέρβαρος Ντέιβ, ο πρώην επιστάτης κι ερασιτέχνης χορευτής Τζέραλντ, ο φοβητσιάρης και μαμμόθρεφτος Λόμπερ, ο γερο-Χορς με έντονο πρόβλημα στις αρθρώσεις του κι ο Γκάι με ακόμη πιο έντονο πρόβλημα στο να ακολουθήσει τον ρυθμό της μουσικής.

Σκηνοθέτης: Πίτερ Κατανέο

Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Καρλάιλ, Μαρκ Άντι, Τομ Γουίλκινσον, Γουίλιαμ Σνέιπ

*Όσκαρ μουσικής. Υποψήφιο για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και αυθεντικό σενάριο.

*Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας (κωμωδία/μιούζικαλ).

*Βραβείο Bafta καλύτερης ταινίας, πρώτου αντρικού ρόλου (Robert Carlyle) και δεύτερου αντρικού ρόλου (Tom Wilkinson).

Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει/ STAR-01:00

Η ταινία που καθιέρωσε τον Μπρους Γουίλις ως ηθοποιό δράσης  και ιδιόρρυθμο Νεοϋρκέζο αστυνομικό Τζων Μακλέιν, είναι μια χριστουγεννιάτικη ιστορία με ληστείες και ομήρους υπό το πρόσχημα μιας τρομοκρατικής επίθεσης, στο διάσημο κτίριο Νακατόμι Πλαζα.

Για να μην περάσει τις γιορτές 3.000 μίλια μακριά από την οικογένειά του ο Τζων παίρνει το αεροπλάνο και προσγειώνεται στο Λος Άντζελες, όπου θα συναντήσει την πρώην γυναίκα του Χόλι (Μπόνι Μπεντίλια) στο χριστουγεννιάτικο πάρτι της εταιρείας της και θα επιδιώξει να τα ξαναβρούν. Παράλληλα με το πάρτι όμως, η ομάδα του Γερμανού τρομοκράτη Χανς Γκρούμπερ (Άλαν Ρίκμαν) καταλαμβάνει το κτίριο και πιάνει ομήρους όλους τους υπαλλήλους.

Ο Τζων Μακλέιν οπλισμένος με το υπηρεσιακό του όπλο είναι ο μόνος που τη γλυτώνει και τώρα πρέπει να βρει τρόπο να τους εμποδίσει, πριν σκοτώσουν τους ομήρους και να αποτρέψει τη ληστεία που θα έχει λεία 640 εκατομμύρια δολάρια, που είναι και ο πραγματικός σκοπός του Χανς.

Η μόνη βοήθειά του ο αστυνομικός Αλ Πάουελ (Ρετζιναλντ Βελτζόνσον), τον οποίο πρέπει να πείσει ότι δεν είναι ένας από τους τρομοκράτες.

Σκηνοθέτης: Τζον ΜακΤίρναν

Ηθοποιοί: Μπρους Γουίλις, Άλαν Ρίκμαν, Αλεξάντερ Γκοντούνοβ, Μπόνι Μπεντίλια

*Ήταν υποψήφια για 4 Όσκαρ (Μοντάζ, Ήχου, Μοντάζ Ηχητικών Εφέ και Οπτικά Εφέ).

*Συνολικά οι 5 ταινίες έχουν συγκεντρώσει παγκοσμίως στο Box Office πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια

*Η αμοιβή του Μπρους Γουίλις για τον ρόλο ήταν 5.000.000 δολάρια.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter