Οι ταινίες της ημέρας: «Ρόκι», αντιπολεμικό δράμα από το Αφγανιστάν και περιπέτεια με την Σαρλίζ Θερόν

Οι ταινίες της ημέρας: «Ρόκι», αντιπολεμικό δράμα από το Αφγανιστάν και περιπέτεια με την Σαρλίζ Θερόν

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Τετάρτη, 9 Μαρτίου προβάλλεται το αντιπολεμικό δράμα, από το Αφγανιστάν, «Η πέτρα της υπομονής» βασισμένο σε βραβευμένο με Γκονκούρ μυθιστόρημα, η γερμανοσουηδική αντικατασκοπική περιπέτεια «Atomic Blonde» και το «Ρόκι, τα Χρυσά Γάντια (Rocky)»

Η Πέτρα της Υπομονής/ EPT2 – 22.15

Η ιστορία, διαδραματίζεται σε μια μουσουλμανική χώρα σε πόλεμο.

Σύμφωνα με την περσική μυθολογία, υπάρχει μια μαγική πέτρα που τη βάζεις μπροστά σου και της λες όλα σου τα βάσανα, τους πόνους, όλα σου τα μυστικά. Μέχρι που μια μέρα η πέτρα σκάει, εκρήγνυται. Κι εκείνη ακριβώς τη μέρα λυτρώνεσαι. Μια νεαρή γυναίκα φροντίζει τον άντρα της που βρίσκεται σε κώμα αφού δέχτηκε μία σφαίρα στο λαιμό σε ανταλλαγή πυρών και εγκαταλείφθηκε από τους Τζιχαντιστές συντρόφους του.

Έρχεται όμως η στιγμή που αποφασίζει να αρχίσει να μιλά στον άντρα της, για τη σχέση τους, τα όνειρά της, τη ζωή της, τα θέλω της, για τον πόλεμο, τη βία, τη θρησκεία, τον φόβο, τον έρωτα. Και κρύβει μέσα της, αλήθειες γυναικών από κάθε γωνιά της γης.

Όταν αποφασίζει να του φανερώσει τα πιο μεγάλα μυστικά της, ο άντρας της, γίνεται γι’ αυτήν η πέτρα της υπομονής.

Σκηνοθεσία: Ατίκ Ραχίμι

Παίζουν: Γκολσιφτέ Φαραχανί, Χαμίντ Ντζαβαντάν, Μασί Μροουάτ

Atomic Blonde/  Star – 00.15

Στις αρχές Νοεμβρίου του 1989 προσγειώνεται στο διχασμένο Βερολίνο με μία μυστική αποστολή. Μέσα στον κυκεώνα των κοσμοϊστορικών γεγονότων που διαδραματίζονται παράλληλα, εκείνη πρέπει να εξιχνιάσει τον φόνο ενός συναδέλφου της.

Ενώ πρέπει να εντοπίσει και μία χαμένη λίστα με τα ονόματα όλων των διπλών πρακτόρων, για την οποία όλες οι μυστικές υπηρεσίες των εμπλεκόμενων πλευρών κυριολεκτικά και μεταφορικά θα σκότωναν.

Ένα θανάσιμο παιχνίδι μυστικών, ψεμάτων, διπλών πρακτόρων και πολλαπλών προδοσιών ξεδιπλώνεται με ένα συνεχές πήγαινε έλα στον χρόνο, μεταξύ των σε φρενήρεις ρυθμούς έργων και ημερών της Λορέιν στο Βερολίνο, και την παγωμένη, ύπουλη ησυχία της αναφοράς της, δέκα μέρες μετά, στο Λονδίνο.

Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα «ταλέντα» της για να παραμείνει ζωντανή και να φέρει εις πέρας την αποστολή της.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λέιτς

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Τζέιμς ΜακΑβόι, Τζον Γκούντμαν

 

Rocky/ OPEN – 03.15

Σε μια ιταλική φτωχογειτονιά της Φιλαδέλφεια, ένας ερασιτέχνης πυγμάχος, ο Ρόκι Μπαλμπόα (Συλβέστερ Σταλόνε), αγωνίζεται για να ξεφύγει από την ανέχεια.

Μια μέρα πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο Απόλο Κριντ (Καρλ Γουέδερς) σκέφτηκε να δώσει μια ευκαιρία σε έναν ερασιτέχνη πυγμάχο, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο Ρόκυ.

Ο Ρόκυ νιώθει ανασφάλεια, αλλά ωστόσο δέχεται. Ο βετεράνος πυγμάχος και νυν προπονητής Μίκι Γκόλντμιλ ( Μπέρτζες Μερεντιθ), αναλαμβάνει την προπόνηση του Ιταλοαμερικανού μποξέρ.

Του αναθέτει να κάνει σκληρή γυμναστική και αναπτερώνει τη δύναμη της θέλησής του. Με όλα αυτά, ο αρχικά επιφυλακτικός Ρόκυ αναθαρρεί και αγωνίζεται επάξια, ωστόσο χάνει από τον Κριντ.

Η ταινία τελειώνει με τον Ρόκυ και την αγαπημένη του, Άντριαν, να αγκαλιάζονται και να μη νοιάζονται για το αποτέλεσμα του αγώνα.

*Η ταινία ήταν υποψήφια για εννέα συνολικά Όσκαρ (απέσπασε τελικά τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Μοντάζ), η μουσική του Μπιλ Κόντι έγινε ένα είδος εθνικού ύμνου.

Σκηνοθεσία: Τζον Άβιλντσεν

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τάλια Σάιρ, Μπερτ Γιανγκ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter