Οι ταινίες της ημέρας στην TV: «12 Πίθηκοι», το θρίλερ «Σκοτεινό Ποτάμι» και από την Τυνησία «Η Ιστορία του Hedi»

Οι ταινίες της ημέρας στην TV: «12 Πίθηκοι», το θρίλερ «Σκοτεινό Ποτάμι» και από την Τυνησία «Η Ιστορία του Hedi»

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Η Ιστορία του Hedi/ ΕΡΤ2-22:00

Ο Χέντι δουλεύει σε μια αντιπροσωπεία της Peugeot κι ετοιμάζεται να παντρευτεί την Κετζίγια, μια κοπέλα από καλή οικογένεια με την οποία οι μόνες τους ιδιωτικές συναντήσεις είναι στα πεταχτά, στο αυτοκίνητό του, έξω από το σπίτι της και φυσικά δεν περιλαμβάνουν κανενός είδους σωματική επαφή και το ζευγάρι θα μετακομίσει στο μητρικό σπίτι, σε ένα διαμέρισμα πάνω από αυτό της μητέρας του. Μόνο που σε ένα ταξίδι του για δουλειά σε μια γειτονική πόλη, θα γνωρίσει την Ριμ, μια λίγο μεγαλύτερη του γυναίκα που δουλεύει ως χορεύτρια και υπεύθυνη δραστηριοτήτων για τους τουρίστες και μαζί της θα ανακαλύψει ένα κομμάτι του εαυτού του που έμοιαζε να κοιμάται όσο οι άλλοι έπαιρναν τις αποφάσεις για αυτόν.

Με την ημέρα του γάμου του να απέχει ελάχιστα με την μητέρα και τον αδελφό του που έχει επιστρέψει από την Γαλλία όπου πλέον ζει να τον πιέζουν να προχωρήσει στον δρόμο που εκείνοι του έχουν χαράξει, ο Χέντι θα βρεθεί σε ένα δύσκολο σημείο αναγκασμένος για πρώτη ίσως φορά στη ζωή του να πάρει εκείνος μια απόφαση για τον εαυτό του.

Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Μπεν Ατία

Ηθοποιοί: Μαντζ Μαστούρα, Ριμ Μπεν Μεσαούντ, Σαμπά Μπουζουιτά

*Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Ανδρικής Ερμηνείας στη Berlinale 2016 *Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας 2016

Σκοτεινό Ποτάμι, OPEN – 23.30

Τρία αγόρια, οι Τζίμι Μάρκαμ, Σον Ντιβάιν και Ντέιβ Μπόλι, παίζουν χόκεϊ σε ένα δρόμο της Βοστόνης το 1975. Ένα αυτοκίνητο με δύο άνδρες, οι οποίοι παριστάνουν τους αστυνομικούς, σταματά και λένε στον Ντέιβ να μπει μέσα στο αμάξι. Οι άνδρες αυτοί είναι παιδόφιλοι και κρατάνε τον Ντέιβ παρά τη θέλησή του, κακοποιώντας τον σεξουαλικά για μέρες, μέχρι που ο Ντέιβ καταφέρνει να δραπετεύσει.

Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα η Κέιτι βγαίνει έξω το βράδυ με τις φίλες της και ο Ντέιβ τη βλέπει σε ένα τοπικό μπαρ. Την ίδια νύχτα, η Κέιτι δολοφονείται και ο Ντέιβ επιστρέφει σπίτι με τραυματισμένο χέρι και αίμα στα ρούχα του, το οποίο η σύζυγός του Σελέστ, βοηθά να το καθαρίσει. Ο Ντέιβ ισχυρίζεται ότι πάλεψε με έναν κλέφτη και χτύπησε το κεφάλι του πάνω στο τσιμέντο και πιθανόν να τον σκότωσε. Ο Σον, που τώρα είναι αστυνομικός, ερευνά τη δολοφονία της Κέιτι.

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ

 Ηθοποιοί: Σον Πεν, Τιμ Ρόμπινς, Κέβιν Μπέικον, Λόρενς Φίσμπερν, Μάρσα Γκέι Χάρντεν

*Όσκαρ Α΄ Αντικού ρόλου για τν Σον Πεν

*Όσκαρ Β΄ Αντρικού ρόλου για τον Τιμ Ρόμπινς

12 Πίθηκοι, ALPHA – 01.00

Η ανθρωπότητα αποδεκατίζεται από έναν ιό που διασπείρεται επίτηδες και μεταλλάσσεται πολύ γρήγορα σε φονικό και ανίκητο. Οι άνθρωποι το 2035 ζουν πλέον σε υπόγεια βαθιά κάτω από τη γη και σε σπήλαια, γιατί στην επιφάνεια κυριαρχούν τα ζώα και η ατμόσφαιρα είναι μολυσμένη από τον ιό. Οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να κατασκευάσουν πρόσφατα μια «μηχανή του χρόνου» που έστω και ατελής, πάντως λειτουργεί. Αποφασίζουν να στείλουν στο παρελθόν έναν άνδρα δυναμικό, παρατηρητικό και ικανό να τους εφοδιάσει με στοιχεία ώστε να εντοπίσουν την πηγή του ιού. Αν βρουν δείγμα του προτού αυτός μεταλλαχθεί, θα παρασκευάσουν εμβόλιο και έτσι θα σώσουν όσους απομένουν ζωντανοί στο μέλλον. Επίσης, θα μπορέσουν επιτέλους να επανέλθουν στην επιφάνεια της Γης χωρίς το φόβο του θανατηφόρου ιού. Η αποστολή ανατίθεται σε έναν κατάδικο, στον οποίο υπόσχονται ότι, αν τα καταφέρει, θα του απονεμηθεί χάρη. Ο άνδρας αυτός ταξιδεύει απρόθυμα σε διάφορες χρονικές στιγμές γιατί η μηχανή του χρόνου δεν είναι απόλυτα τελειοποιημένη, αλλά τελικά καταφέρνει να βρεθεί στο 1996 και αρχίζει να ιχνηλατεί τον ή τους διασπορείς του ιού.

Σκηνοθεσία: Τέρι Γκίλιαμ

Ηθοποιοί: Μπρους Γουίλις, Μπραντ Πιτ, Μάντλιν Στόου, Κρίστοφερ Πλάμερ

* Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Μπραντ Πιτ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter