Οι ταινίες της ημέρας: Το Όνομα του Ρόδου, το αριστούργημα του Κρίστοφερ Νόλαν

Οι ταινίες της ημέρας: Το Όνομα του Ρόδου, το αριστούργημα του Κρίστοφερ Νόλαν

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Τετάρτη 20 Απριλίου, προβάλλεται η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Ουμπέρτο Έκο «Το Όνομα του Ρόδου», το έπος του Κρίστοφερ Νόλαν Inception και για τους μικρούς μας φίλους Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό.

Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό/ 21:00 – MEGA

Σ’ αυτήν την νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική εκδοχή για τα «Στρουμφάκια», μόνο κινούμενα σχέδια πλέον, ένας μυστηριώδης χάρτης βάζει την Στρουμφίτα και τους καλύτερούς της φίλους, τον Σπιρτούλη, τον Σκουντούφλη και τον Προκόπη σε ένα συναρπαστικό αγώνα μέσα στο -γεμάτο μαγικά πλάσματα- Απαγορευμένο Δάσος για να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό πριν τα προλάβει ο μοχθηρός μάγος Δρακουμέλ.

Επιβάτες ενός τρελού ταξιδιού, γεμάτου δράση και κίνδυνο, τα Στρουμφάκια βρίσκονται μπροστά στην ανακάλυψη του μεγαλύτερου μυστικού σε ολόκληρη την Στρουμφοιστορία.

Σκηνοθεσία: Κέλι Ασμπουρι

Ηθοποιοί Φωνής: Ντέμι Λοβάτο, Ρέιν Γουίλσον, Τζο Μανγκανιέλο, Τζακ Μακ Μπράιερ

https://youtu.be/Eybso1y1Hww

Το Όνομα του Ρόδου/ 22:30 – ΕΡΤ2

Η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Ουμπέρτο Έκο.

Ο Άντσο της Μελκ, ο οποίος είναι πλέον σε μεγάλη ηλικία, θυμάται τον εαυτό ως νεαρό μαθητευόμενο υπό τον δάσκαλο του, τον Φραγκισκανό μοναχό Ουίλιαμ του Μπάσκεβιλ, κατά το ταξίδι τους στην μονή των Βενεδικτίνων το 1327 όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνάντηση των Φραγκισκανών με αντιπροσωπεία του Πάπα σχετικά με έννοιες της αποστολικής διακονίας. Η μονή είναι διάσημη για το συγγραφείο της, όπου οι γραφείς αντιγράφουν, μεταφράζουν ή εικονογραφούν βιβλία.

Στη μονή παραδόξως παρατηρούνται περίεργοι και ανεξήγητοι θάνατοι μεταξύ των μοναχών, μέσα σε συνθήκες που θυμίζουν σκηνικό αποκάλυψης.

Ο ηγούμενος θα ζητήσει την συνδρομή του Ουίλιαμ του Μπάσκερβιλ ο οποίος παρότι βρίσκεται εκεί για τους σκοπούς του συνεδρίου, τυχαίνει επίσης να είναι γνωστός για τις ερευνητικές του ικανότητες.

Σκηνοθεσία: Ζαν-Ζακ Ανό

Ηθοποιοί: Σον Κόνερι, Φ. Μάρεϊ Άμπραχαμ, Κρίστιαν Σλέιτερ

*Ο χαρακτήρας του Ουίλιαμ του Μπάσκερβιλ, είναι εμπνευσμένος από τον Σέρλοκ Χολμς και Το λαγωνικό των Μπάσκερβιλ, ενώ ο μοναχός Χόρχε και η βιβλιοθήκη της μονής είναι εμπνευσμένα από τον Χόρχε Λουίς Μπόρχες και το διήγημα Η βιβλιοθήκη της Βαβέλ αντίστοιχα.

*Box Office 77.000.000 δολάρια

https://youtu.be/JEMJ9k-R2mo

Inception/ 23:40 – STAR

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο είναι ο Ντομ Κομπ, ένας εξειδικευμένος κατάσκοπος – κλέφτης ιδεών που εξάγει κρυφά πολύτιμες πληροφορίες από το ασυνείδητο μυαλό των στόχων του ενώ αυτοί κοιμούνται και ονειρεύονται.

Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στο χώρο της εταιρικής αντικατασκοπείας, αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του αφού δεν μπορεί να επισκεφτεί τα παιδιά του. Η μόνη περίπτωση να κερδίσει πίσω τη χαμένη του ζωή είναι να αναλάβει μία δουλειά όπου πρέπει να καταφέρει το αδύνατο. Μαζί με τους εξπέρ που αποτελούν την ομάδα του αντί να κλέψουν μία ιδέα, τώρα πρέπει να “φυτέψουν” μία καινούργια, σκηνοθετώντας το τέλειο έγκλημα.

Ένα έγκλημα άψογα σχεδιασμένο με μοναδικό εχθρό τους προσωπικούς δαίμονες του Κομπ. Θα καταφέρει να τους νικήσει ή θα χαθεί για πάντα σε μία αιώνια ψευδαίσθηση;

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν

Ηθοποιοί: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Ελιοτ Πέιτζ

*Η ταινία ήταν υποψήφια για 8 αγαλματίδια Όσκαρ (Καλύτερη Ταινία, Πρωτότυπο Σενάριο, Μουσική, Φωτογραφία, Μοντάζ Ηχητικών Εφέ, Ήχος, Ειδικά Εφέ, Καλλιτεχνική Διεύθυνση) αποσπώντας τα 4 στις τεχνικές κατηγορίες (Φωτογραφία, Μοντάζ Ηχητικών Εφέ, Ήχος, Ειδικά Εφέ). Ήταν ακόμη υποψήφια για 4 Χρυσές Σφαίρες και 9 βραβεία BAFTA

*Box Office 825.000.000 δολάρια παγκοσμίως

https://youtu.be/YoHD9XEInc0

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter