Οι τζίβες ενός μελισσοκόμου έκαναν τον ΣΚΑΪ να «ακούσει» τα αιτήματα του κλάδου (Video)

Οι τζίβες ενός μελισσοκόμου έκαναν τον ΣΚΑΪ να «ακούσει» τα αιτήματα του κλάδου (Video)

Η ιδιαίτερη κόμμωση του γραμματέα του Συλλόγου Μελισσοκόμων Καρδίτσας, Αλέξανδρου Γιαννακόπουλου φαίνεται πως έγινε η αφορμή για να γίνουν γνωστές στο πανελλήνιο οι διεκδικήσεις του κλάδου, αφού η εμφάνισή του έγινε viral στα social media με αποτέλεσμα τα κανάλια να τον καλούν για να τον φιλοξενήσουν στις εκπομπές τους, φτάνοντας έτσι μέχρι το… σαλόνι του ΣΚΑΪ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε τις βασικές διεκδικήσεις των μελισσοκόμων.

«Εισάγεται νοθευμένο και φιλτραρισμένο μέλι χωρίς γύρη, μπλέκεται μαζί με ελληνικό και γίνεται ένα χαρμάνι και πωλείται ως ελληνικό στα ράφια» ανέφερε και πρόσθεσε «εμείς θέλουμε να τεθεί συγκεκριμένη ποσότητα γύρης που θα περιέχεται στο μέλι που θα λέμε ότι είναι ελληνικό. Να ξέρει ο καταναλωτής τι μέλι παίρνει.

Έχουμε να ανταγωνιστούμε κάποιους σε ένα πλαίσιο αδικίας και ψέματος. Η γυροσκοπική εξέταση γίνεται από το 1990, βάλτε κάτω τα χρόνια, δεν έχει γίνει τίποτα. Τα τελευταία χρόνια οι μεγαλοπαραγωγοί βάζουν ζητήματα, πρόκειται για τερτίπια. Τα περισσότερα μέλια δεν είναι ελληνικά.

Τα εισάγουνε, τα φιλτράρουν για να μην υπάρχει ποσότητα γύρης και βάζουν ελληνικό για να γράφουν πως είναι ελληνικά. Δεν είναι δυνατόν στην Καρδίτσα να είμαστε τόσοι παραγωγοί και να υπάρχουν τέτοια μέλια στα ράφια».

Ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος ανέφερε πως πουλάει «στους μεγαλοπαραγωγούς σχεδόν τζάμπα». Ο ίδιος τον χρόνο βγάζει γύρω στους δύο τόνους μέλι το χρόνο και πουλάει χονδρική το κιλό στα τρία ευρώ. Το μέλι φτάνει στα ράφια σε γραμμάρια ενώ μπορεί να έχει αναμειχθεί και κοστίζει επτά ευρώ.

«Το κόστος παραγωγής τα τελευταία έτη έχει ανέβει. Οι μελισσοκόμοι έχουν έξοδα μετακίνησης είναι παράλογο να πληρώνουμε φόρο στο πετρέλαιο και στις βενζίνες. Έχει ακριβύνει και η ζάχαρη για να συντηρήσουμε τα μελίσσια μας μέχρι να έρθει η ανθοφορία».

 

H παρέμβαση του Αλ. Γιαννακόπουλου στον ΣΚΑΪ

Διαβάστε επίσης:

Γκρισέλντα Μπλάνκο: Η πραγματική ιστορία της βασίλισσας της κοκαΐνης που έγινε σειρά στο Netflix (Video)

Κλέλια Ρένεση: «Ευχαριστώ τους γιατρούς του Λαϊκού Nοσοκομείου, μου έσωσαν τη ζωή»

Πρεμιέρα για τον «Μέγα Αλέξανδρο» στο Netflix: Και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter